Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιαουρτλού


7
0


Μερίδες: 15-20
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo cookart cookart
Ειναι τελειο και τρωγεται αμεσως!Μπορεις να το φας και σαν βραδινο μονο του!
Ετικέτες:γιαούρτι, πίτα, λαχανικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλο στραγγιστο γιαουρτι
  • 2 πιττες λιβανεζικες
  • 2 μεγαλες μελιτζανες
  • μισο κουτι χαλεπιανα (γυρω στα 20)
  • λαδι για τηγανισμα
  • 2 σκελιδες σκορδο
  • αλατι
  1. Κοβεις τις μελιτζανες σε ροδελες και τις τηγανιζεις ελαφρα.
  2. Μετα τις βαζεις σε χαρτι για να απορροφηθει το περιττο λαδι τους.
  3. Ψηνεις τις πιτες στο γκριλ του φουρνου και μετα τισ σπαζεις σε μικρα κομματια.
  4. Χτυπας στο μιξερ το γιαουρτι μαζι με το σκορδο και το αλατι.
  5. Καβουρδιζεις τα χαλεπιανα στο γκριλ του φουρνου.
  6. Βαζεις στο ταψι (κατα προτιμηση γυαλινο) τις μισες πιτες, απο πανω τα μισα χαλεπιανα, απο πανω τις μελιτζανες σε σειρες, το χτυπημενο γιαουρτι και τελειωνεις με τις υπολοιπες πιτες και τα χαλεπιανα.
  7. Το βαζεις στο ψυγειο για 2 ωρες περιπου.


Καλη επιτυχια!!!

Σχόλια

User Photo cookart cookart
2010-09-27 19:41:36
χαιρομα πραγμτικα που σας αρεσε η συνταγη! τα χαλεπιανα ειναι τα φυστικια αιγινης!
User Photo paprika paprika
2010-09-27 16:06:24
Αλλιώτικο γιαουρτλού περίμενα και πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα η συνταγή σου!!! Να ρωτήσω και εγώ τα χαλεπιανά εννοείς τα φυστίκια αιγίνης? Νομίζω ότι σε κάποιο μέρος τα λένε έτσι,αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς...μπορείς να μας το διευκρινήσεις?
User Photo vana vana
2010-09-27 13:25:07
Θα μπορούσες να με διαφωτίσεις για το τι είναι τα χαλεπιανά; Γιατί όσο ζω μαθαίνω.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.