Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιαουρτίνη


15
0


Μερίδες: 20-30
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo persa persa
εορταστική και παραδοσιακή η γιαουρτίνη μας πρόσφερε πολλές φορές την αξεπέραστη στο χρόνο απολαυσή της.

Την ξεσήκωσα από το συνταγολόγιο της μητέρας μου

Ετικέτες:γλυκό με γιαούρτι, σιμιγδάλι, παραδοσιακό, γιαούρτι, σιρόπι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

640 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

750 γρ. γιαούρτι (παλιότερα τα κεσεδάκια ήταν των 250 γρ.) και καλίτερα να είναι στραγγιστό

1 φλιτζάνι μεγάλο κονιάκ

1 κουτ. σούπας σόδα

2 βανίλιες

½ κιλό ζάχαρη

Σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

 

 

Δουλεύουμε μισή ώρα το ½ κιλό ζάχαρη με το γιαούρτι.

Ρίχνουμε το κονιάκ με τη σόδα ανακατεμένα, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και τέλος το σιμιγδάλι.

Αλείφουμε το ταψί με βιτάμ (ή βούτυρο) και το φουρνίζουμε στους 200 βαθμούς.

Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Μετά το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

Σχόλια

User Photo persa persa
2010-01-04 16:10:28
γειά σας και καλη χρονιά. Πριν λίγες μερες η μητέρα μου έφτιαξε γιουρτίνη, μετα απο πολλά χρόνια, και τότε θυμήθηκε(?) να μου διευκρινήσει ότι τα γιαούρτια είναι στραγγιστή και περισσότερο σε ποσότητα.το διορθώνω αμέσως και ζητώ συγνώμη αν εχει προκύψει λάθος εκτέλεση.
User Photo vch vch
2009-12-23 09:16:53
φαίνεται σούπερ!! οτι γίνεται με γιαούρτι μου αρέσει πολύ.. πάρε αστεράκια να χεις
User Photo tigerlin tigerlin
2009-12-16 21:55:07
Αχ ! Παλι ξεχασα τα σκουφακια!!!!!!!!! 5 Αγιοβασιλιατικα!
User Photo tigerlin tigerlin
2009-12-16 21:30:49
Persa Kαλησπέρα!!!!!!!!!!!! Η συνταγή σου ακουγεται καταπληκτική! Θα τη δοκιμασω το συντομότερο Μπράβο!!!!!!!!!!!!! Σ ευχαριστω!!!!!
User Photo persa persa
2009-12-16 21:11:21
mima τα αμύγδαλα δεν θέλουν άσπρισμα, απλά όπως είναι.το γιαούρτι κανονικό. σου εύχομαι καλή επιτυχία
User Photo mima mima
2009-12-16 17:48:25
Μοιάζει με το σάμαλι. Τα αμύγδαλα ασπρισμένα; Γιαούρτι στραγγιστό ή κανονικό πρόβειο; Θα το δοκιμάσω την Κυριακή.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.