Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστές πιπεριές κέρατο με τυρί και μπέικον


10
0


Μερίδες: 5-6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mtzam mtzam

Οι γεμιστές πιπεριές τώρα το καλοκαίρι είναι must. Τις βρίσκουμε σε αφθονία μιας και είναι η εποχή τους και μπορούμε να τις μαγειρέψουμε σε πολλές παραλλαγές. Στο τραπέζι δίνουν χρώμα και γεύση και μπορούμε να τις σερβίρουμε άνετα σχεδόν με όλα τα καλοκαιρινά μενού.

Ετικέτες:Πιπεριές,Τοματίνια,Τυρί,Γεμιστές πιπεριές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό πράσινες πιπεριές κέρατο

1/4 ημίσκληρο τυρί κομμένο σε ράβδους

1/4 μπέικον κομμένο σε μακρόστενες λωρίδες

1 κουτί τοματίνια

αλάτι

Καθαρίζω τις πιπεριές κόβωντας τα κοτσάνια και αφαιρώντας τα σπόρια. Τις αφήνω να στραγγίξουν από τα νερά.

Πλένω τα τοματίνια, τα αλατίζω και τα κόβω στη μέση.

Γεμίζω τις πιπεριές ως εξής. Μισό τοματίνι στον πάτο της πιπεριάς και μετά μια ράβο τυριού τυλιγμένη με μπέικον και ύστερα ένα τοματίνι για να κλείσω την πιπεριά (σαν πώμα).

Τις βάζω σε ταψί και περιχύνω με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-07-15 00:53:09
Πολύ ωραίο ορεκτικό!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-13 10:30:27
Πραγματικά από τα καλύτερα ζαρζαβατικά οι πιπεριές. Όταν κάνω τα κλασικά ελληνικά γεμιστά με ρύζι βάζω και μερικές γεμιστές με ρύζι πιπεριές κέρατο και φλωρίνης στο ταψί. Διαλέγω να είναι μεγαλούτσικες, σε αυτό βολεύουν οι κόκκινες (Φλωρίνης) που είναι και και ιδιαίτερα γλυκές.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.