Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστές πιπεριές


8
0


Μερίδες: 8 πιπεριές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Η συνταγή που μοιράζομαι σήμερα μαζί σας είναι ένα ορεκτικό ικανό να συγκινήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 πολύχρωμες πιπεριές
300 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε μικρά κυβάκια
300 γραμμάρια gouda κομμένο σε μικρά κυβάκια
300 γραμμάρια φέτα χονδροτριμμένη
10 φέτες ψιλοκομμένο ζαμπόν
5 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1/3 της κούπας νερό
1 κούπα μπεσαμέλ
8 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα

Για τη μπεσαμέλ θα χρειαστούμε:
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κούπα γάλα
1/3 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
Πλένουμε και αδειάζουμε τις πιπεριές.
Ανακατεύουμε τα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον, την κέτσαπ και το νερό και γεμίζουμε τις πιπεριές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αλεύρι και το ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για δύο λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε πάνω από κάθε πιπεριά μια κουταλιά της σούπας μπεσαμέλ και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 90 λεπτά.
Μέσα στο πυρέξ βάζουμε 1 ποτήρι νερό και 3 κουταλιές λάδι.
Ένα τέταρτο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο του φαγητού βάζουμε πάνω από κάθε πιπεριά μία κουταλιά της σούπας τριμμένη γραβιέρα.


Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

User Photo vana vana
2010-01-24 11:59:10
Όταν διάβασα τον τίτλο της συνταγής υπέθεσα ότι ήταν τα συνηθισμένα γεμιστά και δεν έδωσα πολύ σημασία. Βλέπω όμως πως έκανα λάθος και μετανιώνω γι' αυτό. Φαίνονται τέλεια.
User Photo mima mima
2010-01-22 17:41:45
Πολύ νόστιμο. Το φτιάχνω με μικρές παραλλαγές. Όσο για την μπεσαμέλ, από τότε που βγήκαν οι έτοιμες σώθηκα και δεν κατάλαβε και κανένας την διαφορά. Χι χι χι. Φιλάκια.
User Photo mariana mariana
2010-01-22 15:07:19
Ωραίος συνδυασμός και φαντάζομαι πεντανόστιμος!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.