Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστα παραλλαγμενα!


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 140 '
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
είμαι σιγουρη οτι ανήκω στο μικρό ποσοστό αυτών που δεν τους αρέσουν τα γεμιστά!έτσι αποφάσισα να βρω εναν άλλο τρόπο για να τα καταβροχθίζω!!!!εύχομαι να τα λατρέψετε όπως και εγώ!
Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 4 τομάτες μεγάλες
  2. 2 κολοκυθάκια
  3. 2 πατάτες
  4. 2 μελιτζάνες
  5. 3 πιπεριές
  6. 1 στήθος κοτόπουλου ψιλοκομμένο
  7. 1 κρεμμύδι
  8. 2 κουταλιές κινόα(το βρισκεται σε μαγαζια με βιολογικά προιόντα)
  9. λιγο δύοσμο
  10. λίγη ρίγανη
  11. 1 κουταλακι κάπαρη
  12. 1 κουταλάκι λιαστή ντομάτα(αν θέλετε)
  13. ελάχιστο πιπέρι
  14. λίγο μπαχάρι τριμμένο
  15. 2 κουταλίες ελαιόλαδο
  16. λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  17. λίγη τριμμένη φρυγανιά
Για την γέμιση:Καθαρίζουμε καλα τα λαχανικά μας και αδείαζουμε την γέμιση απο τις τομάτες,τις πιπεριές,τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες στο μούλτι.Κόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε και αυτο μαζί και την κάπαρη και την λιαστή.Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας στο μούλτι για ελάχιστο χρόνο,να μην γίνουν αλοιφή.Σε αυτή την φάση τα αδειάζουμε σε ένα μπώλ όπου προσθέτουμε τα μπαχαρικά,τα μυρωδικά,το λάδι,το κινόα,την κεφαλογραβιέρα και το κοτόπουλο.(Το κοτόπουλο καλό είναι να το εχετε ροδίσει για ενα λεπτό στο τηγάνι για να μην παθετε καμια σαλμονέλα!!!)Στην συνέχεια ανακατεύεται καλα την γέμιση για να ενωθούν τα υλικά.
Διεργασία:Αφού αδειάσετε τα λαχανικά σας τα βάζετε σε ενα ταψί,ώστε να είναι κολλητά το ένα με το άλλο.Καθαριζετε τις πατατες σας και της κόβετε όπως ειναι για φούρνου και τις τοποθετείται στα κενά που κάνουν τα λαχανικά.Στην συνέχεια γεμίζεται τα λαχανικά σας μέχρι την μέση κ λίγο παραπάνω,γιατι το κινόα είναι σαν το ρύζι κ θα πήξει.Κλείνεται τα λαχανικά με τα "καπάκια" τους και ρίχνεται απο πανω  τους την τριμμένη φρυγανιά για να μην αρπάξουν.Τέλος ρίχνεται ενα ποτηράκι νερό και λιγο λαδι στο ταψί και ψήνεται στους 250 για περίπου 1 και κατι(αναλογα ποσο δυνατος ειναι ο φούρνος σας)

Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.