Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστά μπουτακια γαλοπουλας με σαλτσα σαμπανιας


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo drakos drakos
Ενα εορταστικο πιατο γεματο αρωμα Χριστουγεννων.
Ετικέτες:κυριο πιατο, χριστουγεννιατικες, συνταγες, γαλοπουλα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μπουτακια γαλοπουλας (ζητηστε απο τον κρεοπωλη σας να σας τα ξεκοκαλισει).
50 γραμμαρια μαυρες σταφιδες
600 γραμμαρια καστανα ψημενα και καθαρισμενα
4 κουταλιες της σουπας κουκουναρι καβουρδισμενο σε λιγο βουτυρο
200 γραμμαρια χοιρινο κιμα
1 κουταλια της σουπας ψιλοκομμενο μαϊντανο
100 γραμμαρια συκωτακια πουλιων
3 φετες ψιλοκομμενο μπέικον
50 γραμμαρια ψιλοκομμενα ,ανιταρια
200 γραμμαρια μικρα κρεμμυδάκια
2 κουταλιες της σουπας ρουμι
1 κουταλια της σουπας ζαχαρη
1/2 μπουκαλι σαμπανια
300 γραμμαρια κρεμα γαλακτος
αλατι - πιπερι
100 γραμμαρια βουτυρο
1 μπολια χοιρινη
Μουσκευετε τις σταφιδες στο ρουμι για μιση ωρα.
Αλατοπιπερωνετε τα ξεκοκαλισμενα μπουτακια γαλοπουλας.
Ζεσταινετε λιγο βουτυρο και τσιγαριζετε τα συκωτακια πουλιων.
Προσθετετε τον κιμα και τσιγαριζετε κι αυτον για 10 - 15 λεπτα.
Κατεβαζετε απο τη φωτια και ριχνετε το μπέικον ψιλοκομμενο, το κουκουναρι, 200 γραμμαρια απο τα ψημενα καστανα χονδροκομμενα, τις σταφιδες στραγγισμενες, αλατι και πιπερι.
Γεμιζετε τα μπουτακια με το μειγμα αυτο και τα τυλιγετε με τη μπολια.
Ζεσταινετε λιγο βουτυρο σε αντικολλητικο τηγανι και ροδιζετε απ ολες τις πλευρες τα μπουτακια. Τα μεταφερετε σε ταψακι, τα περιχυνετε με λιγο ακομα βουτυρο και τα τα ψηνετε για 50 λεπτα στους 190 βαθμους, περιχυνοντας τα καθε λιγο με το ζουμακι τους.
Ζεσταινετε λιγο βουτυρο σ ενα τηγανι και ριχνετε μεσα τα κρεμμυδια ολοκληρα. Μολις παρουν χρωμα, προσθετετε τη ζαχαρη και τ αφηνετε να καραμελωσουν για 10 λεπτα. Προσθετετε στη συνεχεια 1 ποτηρι νερο, τα υπολοιπα καστανα, αλατι και πιπερι. και αφηνετε 5 λεπτα να βρασουν.
Ριχνετε το μειγμα αυτο στο ταψι με τα μπουτακια και τα ψηνετε για 10 λεπτα ακομα.
Βγαζετε τα μπουτάκια, τα καστανα και τα κρεμμυδια και τα διατηρειτε ζεστα σ ενα σκευος.
Ριχνετε το ζουμι σε μικρη κατσαρολα και προσθετετε τη σαμπανια. Βραζετε τη σαλτσα μεχρι να μειωθει στο 1/3 και προσθετετε την κρεμα γαλακτος.
Σιγοβραζετε μεχρι να δεσει η σαλτσα.
Στραγγιζετε τα μανιταρια και τα σοταρετε σε λιγο βουτυρο. Περιχυνετε με τη σαλτσα σαμπανιας.
Σερβιρετε τα μπουτακια κομμενα σε φετες με τη σαλτσα και γαρνιρετε με μανιταρια, λαχανικά και ζυμαρικα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.