250 γραμμάρια βούτυρο 1 1/2 κούπα ζάχαρη 2 αυγά 2 βανίλιες 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για την κρέμα βανίλιας χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι 2 κουταλιές κορν φλάουρ 3 κρόκους αυγών ελάχιστο αλάτι 2 1/2 κούπες γάλα 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας φρέσκο βούτυρο 3 βανίλιες
|
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε τη ζύμη για 2 ώρες στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος ενός εκατοστού και κόβουμε μπισκοτάκια με φορμάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ ρόδινο χρώμα.
Για να φτιάξουμε την κρέμα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι.Προσθέτουμε τα κροκάδια και 1/2 κούπα κρύο γάλα και τα χτυπάμε. Βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και σιγά σιγά προσθετουμε το μείγμα των αυγών. Αφήνουμε την κρέμα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει. Όταν θα είναι έτοιμη προσθέτουμε τις βανίλιες και το βούτυρο. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στα μπισκότα. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν και τα ενώνουμε ανά δύο με κρέμα. Από πάνω αλείφουμε το μισό μπισκοτάκι και από τις δύο πλευρές με μαρμελάδα και το κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας, τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι και καρύδα.
|
2010-08-03 15:59:06
Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα Λενιώ μου. Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια! Μοιάζουν σαν έτοιμα. Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου! Φιλιά! :)
2010-08-03 12:22:51
Καλημέρα, τι όμορφα μπισκοτάκια είναι αυτά? πρέπει να είναι και πολύ νόστιμα! Σύντομα θα δοκιμάσω να τα φτιάξω και εγώ, Λενιώ :)
2010-02-27 20:49:35
πω πω τι ηταν αυτο παλι?μου αρεσουν πολυ τα γεμιστα μπισκοτακια!