Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστά με Κιμά


6
0


Μερίδες: 8 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Bob ο Μάστορας Bob ο Μάστορ ας

Ντομάτες και πιπεριές γεμιστές με κιμά.!

Ετικέτες:ντομάτες, πιπεριές, γεμιστά, κιμάς Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κιμάδες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Τι θα χρειαστούμε για ένα ταψί με διάμετρο περίπου 40 εκατοστά:

  • 8 ώριμες ντομάτες
  • 8 πιπεριές
  • 4 πατάτες κανονικές
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι Πιπέρι

 

Για τη γέμιση θα χρειαστούμε :

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2-3 κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού
  • μπαχάρι τριμμένο
  • 3-4 γαρύφαλλα τριμμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα καυτερή
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 -3/4 νεροπότηρου ρύζι Μπασμάτι
  • Την ψίχα από τις ντομάτες περασμένη από την κουζινομηχανή ή το μπλέντερ.

Ανοίγουμε τις ντομάτες και βγάζουμε την ψίχα τους σε ένα μπώλ.

Ανοίγουμε και τις πιπεριές και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα σπόρια κλπ.

Καθαρίζουμε  τις πατάτες και τις κόβουμε σε σχήμα  για φούρνο.

 

Τσιγαρίζουμε σε  μια κατσαρόλα τα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει και τον κιμά.

Προσθέτουμε το μπαχάρι , το πιπέρι , την πάπρικα και τα γαρύφαλλα.

Όταν τσιγαριστούν, προσθέτουμε το αλάτι , το μαϊντανό την ψίχα από τις ντομάτες  και το ρύζι.

Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

 

Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με τη γέμιση  και τοποθετούμε στο ταψί τις πατάτες.

Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλατίζουμε, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε τις ντομάτες με τρίμα γαλέτας ή φρυγανιάς, από πάνω,  για να μην καούν . Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί.

Ψήνουμε σε φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου, στους 180ο C.  Ο χρόνος μπορεί να αλλάζει, ανάλογα με τον τύπο του φούρνου.

 

Καλό είναι , στην αρχή να σκεπάσουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και να ελέγχουμε το νερό στη διάρκεια του ψησίματος.

Σχόλια

User Photo roxy roxy
2012-06-14 18:50:18
Μμμμμμμμμμμ! Τέλειο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.