Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστά μανιτάρια


17
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo Toula74 Toula74
Πεντανόστιμη λιχουδιά για μεζεδάκι
Ετικέτες:Μανιτάρια, ορεκτικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Finger Food
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κεσεδάκι μανιτάρια Champignons (περίπου 10 - 15 κομμάτια)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκελίδες σκόρδο
5-6 φέτες μπέικον
λίγη κρέμα γάλακτος (περίπου 10 κουταλιές σούπας)
λίγο τριμμένο κασέρι Mozzarella (περίπου 10 κουταλιές σούπας)
αλάτι, πιπέρι
λίγο βιτάμ
- Χωρίζω τα κοτσάνια από τα καπέλα των μανιταριών και τα βάζω στην άκρη γι΄αργότερα.
- Ξεφλουδίζω τα καπέλα των μανιταριών και τα ξεπλένω κάτω από τρεχούμενο νερό.
- Ξεφλουδίζω τα κοτσάνια των μανιταριών, τα πλένω και τα ψιλοκόβω.
- Ψιλοκόβω επίσης τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το μπέικον.
- Τα ροδίζω όλα μαζί σ΄ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Τα ρίχνω σ΄ένα σουρωτήρι για να στραγγίσει το περιττό λάδι που έβγαλε το μπέικον.
- Τ΄ανακατεύω σ΄ένα μπολ με το τριμμένο κασέρι και την κρέμα γάλακτος.
- Αλατοπιπερώνω.
- Βάζω τα καπέλα των μανιταριών σ΄ένα μικρό ταψάκι και τα γεμίζω με το μείγμα που ετοίμασα.
- Βάζω σε κάθε μανιτάρι από ένα μικρό κομματάκι βιτάμ.
- Τα ψήνω στους 180 - 200 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά.

Tips: Αν θέλετε προσθέτετε στο μείγμα λίγο μαϊντανό και άνηθο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη !

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-16 01:19:41
Τελεια συνταγη.....Και πολυ ευκολη... Μαρια
User Photo Toula74 Toula74
2010-06-03 17:12:30
Καλησπέρα mata ! Σ΄ευχαριστώ για το ζεστό καλωσόρισμα και για την ιδέα με τα κασέρια. Θα την χρησιμοποιήσω σίγουρα, αφού ούτως ή άλλως ήθελα να κάνω δοκιμές και με άλλα κασέρια. Μάλιστα είχα στο νου μου και το Regato, απλό ή καπνιστό (ίσως το δοκιμάσω και με τα δυο εναλλάξ). Θα το φτιάχνω κάθε φορά με κάποιο άλλο κασέρι μέχρι να βρω το τέλειο, χα, χα, χα ! Και πάλι ευχαριστώ για την ιδέα.
User Photo mata mata
2010-06-03 16:29:24
Τούλα 74 καλώς ήρθες στην πιό καλή παρέα θα γνωρίσεις νέες και νόστιμες συνταγές αλλά το βασικότερο απίστευτα καλά κορίτσια είναι το πιό" νόστιμο"κομμάτι της σελίδας μας. Αν μου επιτρέπεις μία παραλλαγή στην συνταγούλα σου αντί γιά κασέρι Mozzarella τρίψε γκούντα και ένταμ γίνεται πιο πικάντικο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.