Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γεμιστά θράψαλα


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ

Ξάδελφος του καλαμαριού το θράψαλο, εξ' ίσου πολύ νόστιμο, αλλά σε αυτές τις εποχές πολύ πιο φθηνό. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ !!!!!

Ετικέτες:γεμιστά, θαλασσινά, θράψαλο, λαχανικά, φέτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 θράψαλα περίπου 1/2 κιλό το κάθε ένα
  • 1 κρεμύδι ξερό
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • λίγο ούζο
  • αλάτι, πιπέρι, κάρυ, σκόρδο σκόνη
  • 4 κ.σ. ρύζι καρολίνα
  • 1 κολοκυθάκι και 1 πατάτα μικρή βρασμένη
  • Μάραθο ή ότι άλλο μυρωδικό επιθυμείτε
  • 1/4 Φέτα αλμυρούτσικη (εγώ προτιμώ Καρπενησίου)
  1. Αφού καθαρίσετε καλά τα θράψαλα, κρατάτε φυσικά τα κεφαλόποδα.
  2. Τσιγαρίζετε σε τηγάνι με ελαιόλαδο το κρεμύδι και την πιπεριά και τα σβύνετε με το ούζο.
  3. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ του ούζου, προσθέτετε τα ζαρζαβατικά, τα καρικεύματα και το ρύζι.
  4. Αφού σχεδ'ον ετοιμασθεί το ρύζι και γλασάρει το όλο σύστημα (χωρίς υγρά εννοώ), βγάζετε το τηγάνι στο μπαλκόνι για να κρυώσει και κατόπιν προσθέτετε την φέτα σε μικρούς κύβους.
  5. Γεμίζετε τα θράψαλα ΣΧΕΔΟΝ μέχρι επάνω και καλύπτετε το κενό με τα κεφαλόποδα στηρίζόντάς τα με οδοντογλυφίδες.
  6. Παίρνετε τα μωράκια αυτά και τα βάζετε επάνω στην σχάρα του BBQ.
  7. Τα γυρίζετε ανα 5 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά και ΠΡΟΣΟΧΗ μην σας ξεραθούν.
  8. Το φαγητό δένει τέλεια με σαλάτα βραστών λαχανικών όπως μπρόκολο, πατάτα, καρότο και κολοκύθι.
  9. Η sauce που της ταιριάζει είναι με λάδι, λεμόνι, μουστάρδα και ρίγανη.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ.

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-05-12 22:17:08
πολύ ωραία συνταγή ΤΟΜ εγώ την φτιάχνω με μικρές παραλλαγές στα μυρώδικά π.χ.βάζω θυμάρι αντί κάρυ το κάρυ το βάζω συνήθως σε πουλερικά βάζω λευκό αρετσίνωτο κρασί αντί ούζο........θα δοκιμάσω και την δική σου σύντομα!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.