Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος σκορδάτος στο φούρνο


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo kika kika

Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το ωφέλιμο ψαράκι χωρίς την δυσάρεστη "τηγανίλα" στο σπίτι, φουρνίστε το !

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλά γαύρος

1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο

χυμός από 2 - 3 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες

ρίγανη, δενδρολίβανο (όσο θέλουμε)

αλάτι και πιπέρι

Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια, τον πλένουμε καλά και τον στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.

 

Στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε το λάδι και τα μυρωδικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στα ψαράκια.

 

Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.

Τα συνοδεύουμε με βραστά βλήτα και κολοκυθάκια.

Καλή όρεξη !!!!

Σχόλια

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-07-07 10:49:22
Γαύρος ολέ, γαύρος ολέ, γαύρος ολέ ολέ ολέεεεεε....

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.