Αν θέλετε να απολαύσετε αυτό το ωφέλιμο ψαράκι χωρίς την δυσάρεστη "τηγανίλα" στο σπίτι, φουρνίστε το !
1 κιλά γαύρος
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
χυμός από 2 - 3 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
ρίγανη, δενδρολίβανο (όσο θέλουμε)
αλάτι και πιπέρι
Καθαρίζουμε τον γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια, τον πλένουμε καλά και τον στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ.
Στίβουμε τα λεμόνια, προσθέτουμε το λάδι και τα μυρωδικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στα ψαράκια.
Τα ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις.
Τα συνοδεύουμε με βραστά βλήτα και κολοκυθάκια.
Καλή όρεξη !!!!
2009-07-07 10:49:22
2009-07-07 10:49:22
Γαύρος ολέ, γαύρος ολέ, γαύρος ολέ ολέ ολέεεεεε....