Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος σκορδάτος κοκκινιστός με πράσινες γεμιστές ελιές


7
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo panselin panselin

Άλλη μια παραλλαγή του γαύρου, ταιριάζει με μπύρα και πατάτες τηγανητές

Ετικέτες:Πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

300 γραμ. γαύρο σκορδάτο

σάλτσα ντομάτας σπιτική

4 πράσινες ελιές γεμιστές σε φέτες

Φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Θα χρειαστούμε 4-5 ντομάτες μέτριες, λίγο θυμάρι, 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, μια πρέζα ζάχαρη, λίγο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Τρίβουμε τις ντομάτες στο τρίφτη του κρεμμυδιού. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το γυρνάμε ίσα να γίνει διάφανο, προσθέτουμε το ζωμό ντομάτας, το θυμάρι, ζάχαρη, αλατοπίπερο. Αφήνουμε 5' σε χαμηλή φωτιά.

Κατόπιν προσθέτουμε σε σειρά τούς γαύρους και τις ελιές, χαμηλώνουμε στο ελάχιστο το μάτι της κουζίνας και βράζουμε άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.