Καθαρίζουμε τα ψάρια απο εντόσθια, κεφάλια και ραχοκοκαλιά, προσέχοντας μη χάσουν το σχήμα τους.
Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Τα αραδιάζουμε με τη σειρά σε σουρωτήρι, αλατίζουμε κανονικά και τα αφήνουμε να σταθούν 2-3 ώρες.
Μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα αραδιάζουμε σε σειρές σε πλατύ και βαθουλό σκεύος κατά προτίμηση γυάλινο. Πασπαλίζουμε κάθε σειρά με ρίγανη και φετάκια σκόρδο.
Βρέχουμε (όχι πολύ) τα ψάρια με ξύδι και αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο 6 ώρες.
Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι, αφαιρούμε τα σκόρδα και σκεπάζουμε το γαύρο με λάδι.
2009-06-29 10:00:03
..."Ο ΜΕΖΕΣ".. και μια άλλη εκδοχή του, να τον αφήνεις 4-5 μέρες να παστώσει και να έχει την δύναμη να διατηρηθεί περισσότερο στο ψυγείο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
2009-06-29 12:20:05
Την ξέρω και αυτή την εκδοχή, αλλά δεν την προτιμώ γιατί γίνεται πιό αλμυρός.