Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος σκορδάτος


5
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 480 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo panselin panselin

Ωραίος ουζομεζές εύκολος και γρήγορος. Διατηρείται στο ψυγείο μια εβδομάδα.

Ετικέτες:Πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ γαύρο

2-3 σκελίδες σκόρδο

ρίγανη

ξίδι, λάδι, αλάτι

Καθαρίζουμε τα ψάρια απο εντόσθια, κεφάλια και ραχοκοκαλιά, προσέχοντας μη χάσουν το σχήμα τους.

Τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά. Τα αραδιάζουμε με τη σειρά σε σουρωτήρι,  αλατίζουμε κανονικά και τα αφήνουμε να σταθούν 2-3 ώρες.

Μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα αραδιάζουμε σε σειρές σε πλατύ και βαθουλό σκεύος κατά προτίμηση γυάλινο. Πασπαλίζουμε κάθε σειρά με ρίγανη  και φετάκια σκόρδο.

Βρέχουμε (όχι πολύ) τα ψάρια με ξύδι και αφήνουμε να σταθούν στο ψυγείο  6 ώρες.

Κατόπιν στραγγίζουμε από το ξύδι, αφαιρούμε τα σκόρδα  και σκεπάζουμε το γαύρο με λάδι.

Σχόλια

User Photo panselin panselin
2009-06-29 12:20:05
Την ξέρω και αυτή την εκδοχή, αλλά δεν την προτιμώ γιατί γίνεται πιό αλμυρός.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo persa persa
2009-06-29 10:00:03
..."Ο ΜΕΖΕΣ".. και μια άλλη εκδοχή του, να τον αφήνεις 4-5 μέρες να παστώσει και να έχει την δύναμη να διατηρηθεί περισσότερο στο ψυγείο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.