Βάζουμε το γαύρο σε ένα πλακερό και ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες,το μα'ι'ντανο, το σκόρδο,την μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νεράκι,την ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το λάδι. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό. θέλει περίπου 15 λεπτά. Όταν το κατεβάσετε να έχει μείνει ζουμί γιατί εκεί είναι όλο το παιχνίδι!
Για αυτούς που αντέχουν μπορούν να βάλουν μία πιπεριά γλυκιά και μία καυτερή.
2009-08-04 20:54:23
Πολύ καλό! Το ζουμάκι εξαίρετο, θα φροντίσω να μείνει περισσότερο την άλλη φορά. Θα το ήθελα μόνο λίγο πιο λεμονάτο. Την άλλη φορά :-)
2009-06-12 11:29:28
Κοίτα,πλακερό εννοώ μια πλατιά χαμηλή κατσαρολίτσα. Εσύ αν δεν έχεις χρησιμοποίησε τηγάνι αλλά λίγο βαθύ για να μη χυθούν τα υλικά και να κρατήση περισσότερο ζουμάκι!
2009-08-05 13:10:32
Έχεις δίκιο!Αν θέλεις μπορείς να ρίξεις λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα. Άντε και καλή όρεξη!
2009-08-04 20:54:23
Πολύ καλό! Το ζουμάκι εξαίρετο, θα φροντίσω να μείνει περισσότερο την άλλη φορά. Θα το ήθελα μόνο λίγο πιο λεμονάτο. Την άλλη φορά :-)
2009-06-30 23:40:59
και στο φουρνο,γινεται πολυ ωραιο!!! και φυσικα ειναι μεζες για τσιπουρο!!! εμεις στο Βολο φημιζομαστε για τα τσιπουραδικα μας!!!
2009-06-12 11:35:34
Αν κάνεις μικρότερη ποσότητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις τηγάνι! Καλό μαγείρεμα!
2009-06-12 11:29:28
Κοίτα,πλακερό εννοώ μια πλατιά χαμηλή κατσαρολίτσα. Εσύ αν δεν έχεις χρησιμοποίησε τηγάνι αλλά λίγο βαθύ για να μη χυθούν τα υλικά και να κρατήση περισσότερο ζουμάκι!
2009-06-11 22:13:13
Αν είναι για τσιπουράκι να το δοκιμάσουμε. Πλακερό να υποθέσω ότι είναι το (τηγάνι) σαγανάκι;
2009-06-11 20:41:36
Ωραίο φαίνεται.