Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος Ντυμένος στα Πράσινα!!!!


13
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤΑ ΜΑΤΑ Η ΝΤΟΜΑΤ Α

Για πολύ αλλιώτικος γαύρος! (και δεν απευθύνεται μόνο σε ποδοσφαιρόφιλους!)

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

  • 1,5 κιλό γάυρος 
  • 20 περίπου αμπελόφυλλα
  • 1/2 φλυντζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι
  • μισο φλυντζάνι νερό

 

Πλένουμε και  καθαρίζουμε τον γαύρο καλά και τον αφήνουμε να στραγγίξει σε ενα σουρωτήρακι απο τα πολλά νερα του. Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη. Ξεπλένουμε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάμε λίγο σε νερο που βράζει για 7΄-10΄(εφόσον είναι αγορασμένα φρέσκα, εαν ειναι βάζου δεν χρειάζεται να τα ζεματίσουμε). Αφού κρυώσουν σιγά σιγά κόβουμε το κάθε ενα φύλλο στα δύο και τυλίγουμε κάθε ψαράκι σφιχτά στο μισό αμπελλόφυλο. Περισσεύει κεφάλι και ουρά! Τα τοποθετούμε δίπλα δίπλα στο ταψι και ομοιόμορφα.  

Σε ενα μπώλακι βάζουμε το λάδι, λίγο πιπέρι ,το χυμό των δυο λεμονιών και για πιο πικάντικο μισή κουταλια του γλυκού μουστάρδα.Λιώνουμε στο τέλος και το σκορδάκι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζι προσθέτουμε νεράκι και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί μεχρι να καλυφθoύν οι γαύροι. Το ψήνουμε στους 180 για 45΄. Η μυρωδιά που θα σκορπίσουν τα αμπελόφυλλα μαζι με τα ψαράκια είναι τέλεια!

Σχόλια

User Photo mata mata
2011-01-14 02:51:28
Εγω ειμαι σκετη ΜΑΤΑ με γαυρο η με σαρδελλα ταιριαζω? χαχαχαχα τελειο ΜΑΤΑ ΝΤΟΜΑΤΑ!!!!!!!!
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-06-02 22:05:35
Πολύ ωραίο! Γίνεται και με σαρδέλλες, αλλά με γαύρο έχει καλύτερη γεύση
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-01 23:45:01
Πολύ καλό ακούγεται, όταν έρθει η μαμά μου θα της ζητήσω να το φτιάξει γιατί με τη φράση "καθάρισμα του γαύρου" δεν τα πάω καθόλου καλά!
User Photo kika kika
2009-06-01 23:44:32
Έξυπνος τίτλος!
User Photo kika kika
2009-06-01 23:38:13
Noμίζω ότι ο επόμενος γαύρος θα είναι ντυμένος στα πράσινα και για 'μένα! Διάβασα σε μια συνταγή ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φύλλα λεμονιάς (αράντιστης) για να ψήσεις γαήυρο ή σαρδέλα. Μμμμμμμμ
User Photo apapsa apapsa
2009-06-01 22:27:18
Θα πω στη μαμά μου να το φτιάξει! Ο μπαμπάς μου είναι γαύρος και τρελαίνεται για γαύρο :o)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-01 22:18:18
Πολύ ωραίο ακούγεται! (μπορείς να κάνεις επεξεργασία της συνταγής και να προσθέσεις αυτά που ξέχασες αν θέλεις)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.