Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το γαύρο. Στη συνέχεια πλένουμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεματίζουμε για ένα λεπτό τα αμπελόφυλλα μέσα σε αλατισμένο νερο που βράζει και έπειτα τα στραγγίζουμε.
Τυλίγουμε ένα φιλέτο σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό ταψί.
Ετοιμάζουμε λαδολέμονο το οποίο περιχύνουμε πάνω από τα τυλιχτά φιλέτα, ψιλοκόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τη σκορπάμε μαζί με τη ρίγανη στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
2010-12-20 01:39:12
Τι μου θύμισες Δημήτρη!!! να είσαι καλά αξεχαστες οι γιαγιαδες της ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ που τελικά ήταν πολυ ΜΕΓΑΛΗ!!! απλό και τέλειο φαγητό! Ασε που ο γαυρος ειναι στα best των προτιμήσεων μου τον ριγανατο τον τσακιζω!
2010-12-04 13:13:48
aplos alla paraksenos syndiasmos alla prepei na einai poly nostimos Bravo