Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος μικρασιάτικος τυλιχτός της γιαγιάς


16
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Πάνορμος, παράλια Μικράς Ασίας. Σίγουρα όμως και μία από τις πιο αρχαίες ελληνικές συνταγές που φτιάχνεται για αιώνες και σε πάρα πολλά ελληνικά νησιά.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 κιλό γαύρο
  • φρέσκα αμπελόφυλλα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε το γαύρο. Στη συνέχεια πλένουμε τα φιλέτα, τα αφήνουμε να στεγνώσουν, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ζεματίζουμε για ένα λεπτό τα αμπελόφυλλα μέσα σε αλατισμένο νερο που βράζει και έπειτα τα στραγγίζουμε.

Τυλίγουμε ένα φιλέτο σε κάθε αμπελόφυλλο και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό ταψί.

Ετοιμάζουμε λαδολέμονο το οποίο περιχύνουμε πάνω από τα τυλιχτά φιλέτα, ψιλοκόβουμε τη σκελίδα του σκόρδου και τη σκορπάμε μαζί με τη ρίγανη στο ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-12-20 01:39:12
Τι μου θύμισες Δημήτρη!!! να είσαι καλά αξεχαστες οι γιαγιαδες της ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ που τελικά ήταν πολυ ΜΕΓΑΛΗ!!! απλό και τέλειο φαγητό! Ασε που ο γαυρος ειναι στα best των προτιμήσεων μου τον ριγανατο τον τσακιζω!
User Photo JustCook JustCook
2010-12-04 13:13:48
aplos alla paraksenos syndiasmos alla prepei na einai poly nostimos Bravo

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.