Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαύρος μαρινάτος


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Πικάντικος μεζές, που μπορείτε να φτιάξετε όλο σχεδόν το χρόνο, εύκολα και με αποτέλεσμα καλύτερο από οποιοδήποτε έτοιμο μαριναρισμένο γαύρο αγοράσετε
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό γαύρο
αλάτι χονδρό
ξύδι από λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδου
6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1.Πλένουμε, αποκεφαλίζουμε, τραβάμε τη ραχοκοκκαλιά και ανοίγουμε στα δύο τα ψάρια.

2.Στον πάτο ενός σουρωτηριού βάζουμε λίγο αλάτι, από πάνω βάζουμε μια στρώση γαύρου, αλατίζουμε, τοποθετούμε μια δεύτερη δόση γαύρου και συνεχίζουμε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα ψάρια.

3.Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν έτσι για 1 ώρα και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε.

4.Σε ένα γυάλινο σκεύος τοποθετούμε το γαύρο, από πάνω βάζουμε το σκόρδο που έχουμε κόψει σε φετούλες, βάζουμε ολόκληρο το ματσάκι μαϊντανού και σκεπάζουμε με το ξύδι, που πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

5. Αφήνουμε να μαριναριστεί ο γαύρος για 12 περίπου ώρες και κατόπιν στραγγίζουμε τα ψάρια από τη μαρινάτα και πετάμε το μαϊντανό.

6. Περιχύνουμε το γαύρο με ελαιόλοδο και σερβίρουμε.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-26 08:23:30
Αυτή τη συνταγή με το γαύρο τη φτιάχνει ο μπαμπάς μου που έχει αδυναμία στα ψάρια και όποτε μας φέρνει τον τσακίζουμε στην κυριολεξία. Είναι ιδανικός για ουζάκι και τσιπουράκι αλλά και εξαιρετικό συνοδευτικό για τα όσπρια και τα λαδερά.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.