Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαριδομακαρονάδα σε καλαθάκι παρμεζάνας


16
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Αγαπημένο φαγητό όλων η γαριδομακαρονάδα, σερβιρισμένη αυτή τη φορά σ ένα καλαθάκι που... τρώγεται.
Ετικέτες:μακαρόνια, γαριδες, παρμεζάνα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό μακαρόνια σπαγγέτι (εγώ έβαλα πολύχρωμα σήμερα)
1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
1/2 κούπα ψιλοκομμένο ανανά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 της κούπας λάδι
2 ντομάτες πολτοποιημένες
2 κουταλιές ξύδι
1/2 κούπα λευκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Για τα καλαθάκια παρμεζάνας χρειαζόμαστε:

200 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα ή regato

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά και κρατάμε 1 /2 ποτήρι από το νερό που έβρασαν.
Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις αποφλοιώνουμε.
Στο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά, τον ανανά και τις γαρίδες, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σοτάρουμε για λίγο ακόμα και σβήνουμε με το ξύδι. Το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και προσθέτουμε το κρασί.
Ρίχνουμε τον πολτό ντομάτας και το νερό από τις γαρίδες που βράσαμε.
Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά της και να καραμελώσει.

Καλαθάκια παρμεζάνας:
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καλύπτουμε τον πάτο με τριμμένη παρμεζάνα κάνοντας ένα λεπτό στρώμα.
Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να κοκκινίσει ελαφρά και την αναποδογυρίζουμε σ ένα μπολ που έχουμε γυρίσει ανάποδα.
Πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να πάρει την κλίση που έχει το μπολ και να γίνει σαν καλαθάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε άλλα τρία καλαθάκια.
Μπορούμε να φτιάξουμε και περισσότερα καλαθάκια, ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε να σερβίρουμε.
Τοποθετούμε το κάθε καλαθάκι σ ένα πιάτο, το γεμίζουμε με μακαρόνια και από πάνω καλύπτουμε με τις γαρίδες.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-11 14:01:50
Σ ευχαριστώ πολύ mari! :-))
User Photo mari mari
2010-10-11 10:44:00
απλα. . .ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ η ιδεα για το καλαθακι κ ευκολο!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-25 13:09:32
Μima πολύ καλός και γευστικός ο τρόπος που βράζεις τα μακαρόνια! Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή σου να χάσεις τόσα κιλά. Θέλουμε φωτογραφία. :-)) Papricoula σ ευχαριστώ για άλλη μία φορά για τα καλά σου λόγια! Είναι πολύ σημαντικό ν αρέσουν οι ιδέες σου σ ένα τόσο καταρτισμένο και ενημερωμένο άτομο όπως είσαι εσύ.
User Photo mima mima
2010-09-25 11:33:02
Πάρα πολύ νόστιμο. Και τρώγεται και στην δίαιτα. Εγώ καθαρίζω τις γαρίδες πριν τις βράσω, βράζω τα κεφάλια και το κέλυφος και σε εκείνο το νερό βράζω τα μακαρόνια. Και το καλαθάκι σου τέλειο.
User Photo paprika paprika
2010-09-25 00:21:44
Τι εφτιαξες πάλι βρε θηρίο;...Ωραιότατη η γαριδομακαρονάδα σου αλλά αυτό το καλαθάκι κα-τα-πλη-κτι-κό!!!!!!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.