Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαριδομακαρονάδα


16
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo chef ice chef ice

Μια κλασική ιταλική συνταγή για τους λάτρεις τις γαρίδας

Ετικέτες:σαρακοστή, σαρακοστιανό, νηστήσιμο, νηστίσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 5 γαρίδες Νο 2
  • τριχρομες πιπεριες (κομμενες καρε )
  • μαιντανος
  • λιγο σαφραν
  • 1 κουτάλα ζωμο κοτας
  • μακαρονια
  • φρεσκο κρεμμυδι
  • ξερό κρεμμύδι
  • 1 σκελιδα σκορδο
  • λιγο αλατι- πιπερι
  • σαμπούκα

Σε ενα γουόκ ριχνουμε λιγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μας.

Αφου εχουμε ξεπαγόση και καθαρίση τις γαρίδες μας τις προσθέτουμε στο γουόκ ανάβουμε με την σαμπούκα και σβήνουμε με το ζωμο της κοτας αφήνοντας τις γαριδες μας να βράσουνε μέτρια.

¨Οταν ειναι ετοιμες οι γαρίδες προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε με την σάλτσα  προσθέτουμε το σαφράν και σερβιρουμε.

Tip : Τα μακαρονια τα βράζουμε σε αλατισμένο νερο για 6 λεπτα περίπου τα σουρόνουμε και τους ρίχνουμε κρύο νερό για να σταματίσουμε τον βράσμο και στην συνέχια τα λαδόνουμε.

 

Καλή σας ορεξη.

 

Σχόλια

User Photo shef shef
2010-09-06 18:59:23
geia sou file mou ta eitela na sou pw pws kalhtera einai na kaneis ena zwmo apo garides kai leyko krasi
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2010-04-17 19:28:58
Νομίζω ότι καλό θα ήταν να βράσουν οι γαρίδες για 2-3 λεπτά και αντί του ζωμού κότας να χρησιμοποιηθεί ο ζωμός από τις βραστές γαρίδες. Επίσης γιατί ρε παιδιά sabuka και όχι ουζάκι ?
User Photo kika kika
2009-06-01 23:53:09
Έχω φτιάξει μία φορά γαριδομακαρονάδα (με ούζο) και δεν με ξετρέλανε, ενώ μου αρέσει πολύ ως φαγητό. Θα προσπαθήσω να κάνω τη συνταγή σου, μου φαίνεται πιο γευστική! Thanks

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.