Πλενω πολυ καλα τις γαριδες,αφαιρω τα μουστακια και το κελυφος.
Σε γουοκ η σε βαθυ τηγανι σωταρω το σκορδο με το κρεμυδακι και το πελτε (ψιλοκομενα)και προσθετω και τις γαριδες.
Μετα απο 3-4 λεπτα τις περιχυνω με το κονιακ και βαζω φωτια.
Οταν η φλογα σβησει χαμηλωνω τη θερμοκρασια βαζω το καπακι και τις αφηνω να σιγοψηθουν για 20 λεπτα περιπου.
Τελος βαζω αλατι-πιπερι(προεραιτικα τσιλι)και τη κρεμα γαλακτος ανακατευοντας μεχρι να πηξει η σαλτσα.
Σερβιρω με ψιλοκομενο μαιντανο και ριζοτο.!
2010-02-09 17:59:32
Πολύ ωραία συνταγούλα Κλάρα! Τη δοκιμάσαμε και την εξαφανίσαμε στην κυριολεξία.