Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες σαγανάκι με ούζο


10
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo paprika paprika
Το κλασσικό σαγανάκι γαρίδας με το άρωμα του ούζου!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομένες
  • 1/2 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. πάπρικα
  • 1 κ.γλ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα τριμένη
  • 1/2 φλ. ούζο

Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας όμως το κεφάλι και την ουρά τους.

Στο λάδι σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο, και ρίχνετε τα ντοματάκια και την ρίγανη, την πάπρικα, την κάπαρη και λίγο νερό και ελάχιστο αλάτι. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά την σάλτσα, μέχρι να δέσει. Σε τηγάνι λυώνετε το βούτυρο και σωτάρετε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες. Τις σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τις αποσύρετε από το μάτι.

Σε ανάλογο πυρέξ βάζετε την μισή σάλτσα, και στρώνετε τις γαρίδες με το βούτυρο τους, και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, και την τριμμένη φέτα. Προσθέτετε πιπέρι και αλάτι με προσοχή λόγω φέτας.

Ψήνετε στο φούρνο στους 200 β. μέχρι να λυώσει η φέτα για περίπου 10-15 λεπτά.

Μπορείτε να μη σβήσετε τις σωταρισμένες γαρίδες με το ούζο, αλλά αφού τις βγάλετε απο το φούρνο να τις ραντίσετε με το ούζο και να το ανάψετε λίγο πριν τις σερβίρετε.

 

Σχόλια

User Photo paprika paprika
2011-01-15 18:42:02
Και βέβαια Ντίμη!!! Μπορείς και να φτιάξεις μια σάλτσα ντομάτας εντελώς απλή όπως προτιμάς...
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-15 18:39:30
Papricoula μας ξεσηκώνεις...Φέρνω το ουζάκι κι έρχομαι.
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2011-01-15 18:04:46
Tέλειες οι γαρίδες paprika.Μπορώ να αποφύγω την κάπαρη που δε μου αρέσει?
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-15 17:30:24
Και κάνεις και ζημιές....!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.