Πλένετε και καθαρίζετε τις γαρίδες αφήνοντας όμως το κεφάλι και την ουρά τους.
Στο λάδι σωτάρετε ελαφρά το σκόρδο, και ρίχνετε τα ντοματάκια και την ρίγανη, την πάπρικα, την κάπαρη και λίγο νερό και ελάχιστο αλάτι. Βράζετε για 15 περίπου λεπτά την σάλτσα, μέχρι να δέσει. Σε τηγάνι λυώνετε το βούτυρο και σωτάρετε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν κόκκινες. Τις σβήνετε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τις αποσύρετε από το μάτι.
Σε ανάλογο πυρέξ βάζετε την μισή σάλτσα, και στρώνετε τις γαρίδες με το βούτυρο τους, και από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, και την τριμμένη φέτα. Προσθέτετε πιπέρι και αλάτι με προσοχή λόγω φέτας.
Ψήνετε στο φούρνο στους 200 β. μέχρι να λυώσει η φέτα για περίπου 10-15 λεπτά.
Μπορείτε να μη σβήσετε τις σωταρισμένες γαρίδες με το ούζο, αλλά αφού τις βγάλετε απο το φούρνο να τις ραντίσετε με το ούζο και να το ανάψετε λίγο πριν τις σερβίρετε.
2011-01-15 18:42:02
Και βέβαια Ντίμη!!! Μπορείς και να φτιάξεις μια σάλτσα ντομάτας εντελώς απλή όπως προτιμάς...
2011-01-15 18:39:30
Papricoula μας ξεσηκώνεις...Φέρνω το ουζάκι κι έρχομαι.
2011-01-15 18:04:46
Tέλειες οι γαρίδες paprika.Μπορώ να αποφύγω την κάπαρη που δε μου αρέσει?
2011-01-15 17:30:24
Και κάνεις και ζημιές....!!!!!!