Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες πιλάφι


11
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Γευστικότατο νηστίσιμο πιλάφι με γαρίδες, αλλά όχι μόνο γι'αυτούς που νηστεύουν..
Ετικέτες:Νηστίσιμο, γαριδοπίλαφο, νηστήσιμο, σαρακοστή, σαρακοστιανό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε ωμές τις γαρίδες. Βάζουμε τα κεφάλια με τα φλούδια σε κατσαρόλα και τα βράζουμε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε στην άκρη.
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για λίγο. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Ρίχνουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα 5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνουμε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε τον ζωμό να βράσει καλά και τότε ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Τέλος σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να "τραβήξει" τα υγρά του.
  • Σερβίρουμε ζεστό και

Καλή μας όρεξη!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.