Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες ντίρλα - σαγανάκι!


5
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo kiss the cook! kiss the cook!

Είχα σημειώσει την συνταγή από κάποια εκπομπή στην τηλεόραση, (διότι τα ψάρια και τα θαλασσινά δεν είναι και το καλύτερό μου (σε γεύση και μαγείρεμα!) και έφτιαξα αυτό το σαγανάκι μία και μοναδική φορά... είναι απίστευτα νόστιμο! Εύκολο, γρήγορο και πολύ καλοκαιρινό εννοείται!

 

Ετικέτες:Αλμυρό, σαρακοστή, σαρακοστιανό, νηστήσιμο, νηστίσιμο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

15 μεσαίες γαρίδες

1 ½ κούπα φρέσκιες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε λεπτά κυβάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3-4 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη

1 μαραθόριζα καθαρισμένη & κομμένη

¼ φλυτζάνι τσαγιού ούζο

2 κουτ. σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε καλά και αφαιρούμε το έντερο. Τα κεφάλια τα κρατάμε, προαιρετικά... Τις αλατοπιπερώνουμε και τις ροδίζουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την μαραθόριζα, σωτάρουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά και σβήνουμε με το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες για να μην παραβράσουν και προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και τον μαιντανό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά την σάλτσα για 5-6 λεπτά μέχρι να μελώσει, ξαναβάζουμε μέσα τις γαρίδες, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά... αυτά!!!

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-08 09:07:40
Μπορείς επίσης να ρίξεις κομματάκια σκληρής φέτας στο τέλος.Η γεύση τους θα είναι ακόμη πιο σπέσιαλ!
User Photo ADAM ADAM
2009-08-04 08:04:17
Μου φαίνεται σπέσιαλ!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.