Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες με σάλτσα λιαστής ντομάτας


8
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Δοκιμάστε το με κρητικά, κριθαρένια παξιμάδια. (Αυτά που χρησιμοποιούμε στον ντάκο)
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • 500 γρ λιαστές ντομάτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα κόκκινο, ξηρό κρασί
  • 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα Κρήτης
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το έντερο στη ράχη τους.

Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη γραβιέρα, μέχρι να γίνουν μία ομογενοποιημένη σάλτσα.

Βράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά μικρές ποσότητες νερού όταν χρειάζεται.

Τοποθετούμε τις γαρίδες μέσα στη σάλτσα και τις βράζουμε για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τη γραβιέρα,ανακατεύουμε ελαφρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με το κρασί το οποίο χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Σχόλια

User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-01-21 14:29:29
Σ' ευχαριστώ πολύ και για το σχόλιο και για τη φωτογραφία...
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-21 14:22:45
Έφτιαξα τη συνταγή και έχω να πω ότι είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! Πάρε άλλα πέντε σκουφάκια Δημήτρη!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-01-20 17:39:21
Αν δεν τρως τις λιαστές ντομάτες, βάλε λίγο πελτέ παραπάνω και αντί για γραβιέρα χρησιμοποίησε κάποιο καπνιστό κίτρινο τυρί (π.χ. μετσοβόνε) για να έχεις μια γεύση λίγο πιο κοντά στη λιαστή ντομάτα.
User Photo vana vana
2011-01-20 17:30:39
Και εγώ που δεν τρώω λιαστές ντομάτες τι μπορώ να βάλω; Κάνει ο πελτές; Ταιριάζει;
User Photo paprika paprika
2011-01-20 15:59:36
Απανωτά τα χτυπήματα με τις γαριδούλες σου Δημήτρη!!! Και εγώ θα καταρρεύσω σαν την Μίμα και μόνο που φαντάζομαι την νοστιμιά τους!!!!!!!
User Photo mima mima
2011-01-20 11:23:36
Ένα βήμα πιο πέρα από το τέλειο. Θα καταρρεύσω και είμαι και στο γραφείο.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-20 09:44:17
Τα λόγια είναι περιττά!!! Θα τη φτιάξω τις επόμενες μέρες γιατί αγαπάμε οικογενειακώς τις γαρίδες και θ ανεβάσω και φωτογραφία στη συνταγή σου.
User Photo tigerlin tigerlin
2011-01-19 23:39:28
Αχ βρε Δημητρη, τι μου κανεις............ Εσυ μας τρεφεις με γαριδουλες κι εγω εσενα με σκουφακια!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.