1 κιλό γαρίδες μεγάλες (ήταν προσφορά. Πάρτε ότι σας βολεύει εκτός από τις καθαρισμένες) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 2 σφηνάκια ούζο 1/2 ματσάκι μάραθο 1/2 ματσάκι άνηθο 2 πιπεριές φλωρίνης 1,5 κ.σ. ντοματοπελτέ 1 ποτήρι νερό ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 φύλλο βάγια
|
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και από το εντεράκι τους. Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια ροδέλες. Τα ρίχνουμε στο λάδι και ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε λωρίδες περίπου 2 εκατοστών τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα αφήνουμε 5 λεπτά ανακατεύοντας να μυρίσουν ωραία και προσθέτουμε τις γαρίδες. Τις ανακατεύουμε 3 - 4 φορές και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τον άνηθο και τον μάραθο ψιλοκομμένα και τα φύλλο της βάγιας. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μπορούμε να το φάμε σχέτο με ψωμάκι. Μπορούμε να φτιάξουμε μακαρονάδα ή ρύζι και να τα ανακατέψουμε, να τηγανίσουμε πατατούλες και να τις ρίξουμε από πάνω. Εγώ τις έβαλα πάνω από τη φάβα και ήταν τέλειες. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
|
2013-03-20 14:32:15
Καλή Σαρακοστή!