Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες καταΐφι με μάραθο


12
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Συνταγή αφιερωμένη και με ευχές... Την εβδομάδα που πέρασε η Ιωάννα γιόρταζε διπλά. Και γιορτή και γενέθλια. Χρόνια καλά και "πολύχρωμα" Ιωαννάκι...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 200 γρ κρέμα τυριού
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι
  • μάραθο
  • φύλλο καταΐφι
  • βιτάμ
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε μόνο τη σάρκα τους σε νερό που έχουμε προσθέσει μόνο αλάτι.

Ανακατεύουμε την κρέμα τυριού με όσο μάραθο και όσο πιπέρι θέλουμε.

Μόλις βράσουν οι γαρίδες τις στραγγίζουμε, τις ρίχνουμε μέσα στην κρέμα τυριού που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε έτσι ώστε η κρέμα να πάει παντού.

Ανοίγουμε πολύ καλά το φύλλο καταΐφι και τυλίγουμε τις γαρίδες ανά δύο.

Στρώνουμε τα "γαριδοκαταϊφάκια" σε ένα ταψί πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολας.

Λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε λίγο πάνω σε κάθε ένα για να μη ξεραθεί κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ελέγχοντας συνεχώς. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε.

Σερβίρουμε με ένα ντιπ γιαουρτιού.

Σχόλια

User Photo mata mata
2011-01-12 16:25:53
Μπραβο dimitri πάλι συνταγούλα με τις λατρεμενες μου γαριδουλες εισαι τελειος!!!!!!!!!!!! θα το φτιαξω οπωσδηποτε !
User Photo paprika paprika
2011-01-12 15:21:25
Άντε τώρα να κάνεις δίαιτα με τα μεζεδάκια που κερνάει ο Δημήτρης...αδύνατον!!!!!!!! Τρέχω για γαρίδες αύριο πρωϊ πρωϊ!!!! Ιωάννα μου να σε χαιρόμαστε διπλά κοριτσάκι μου!!!!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-01-12 14:38:15
ΤΟΜ σ' ευχαριστώ πολύ. Έτσι δε και πάρουμε κάποτε το πρωτάθλημα, θα τυλίξω μέχρι και σκυλόψαρο σε καταΐφι μπροστά στο Λευκό Πύργο. Ετοιμάσου για βοήθεια!
User Photo ΤΟΜ ΤΟΜ
2011-01-12 09:48:16
Φίλε Δημήτρη πολύ καλή όπως πάντα. Και από εμένα χρόνια πολλά στην αγαπητή Ιωάννα.
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-11 18:50:54
Σε ευχαριστώ πολύ Δημήτρη μου για την αφιέρωση.... να με χαίρεστε!!!!!!!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-01-11 15:08:45
Nα μαι κι εγώωωω. Πάνω στην ώρα νομίζω ήρθα. Δημήτρη ένα πιάτο και για μένα. Φέρνω το κρασάκι.
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-01-11 15:05:50
Έστρωσα κιόλας!!! Εννοείται πως αντί για μάραθο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο μυρωδικό, μαϊντανό, άνηθο κτλ. Περί ορέξεως ουδείς λόγος άλλωστε...
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-01-11 15:01:55
Αν και δεν μου αρέσει καθόλου ο μάραθος.... δεν θα σε προσβάλλω...βάλε να φάμε!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-01-11 15:02:15
Για μεγαλύτερη οικονομία αλλά και ευκολία, μπορούμε αντί για φρέσκες γαρίδες να χρησιμοποιήσουμε μισό κιλό μικρά κατεψυγμένα γαριδάκια τα οποία εκτός από το ότι είναι φθηνότερα, δε χρειάζονται και καθάρισμα. Η διαδικασία είναι η ίδια, απλά γεμίζουμε το κάθε καταΐφι με μία γεμάτη κουταλιά της σούπας γαριδάκια με κρέμα τυριού. Η γεύση βέβαια είναι διαφορετική, αλλά εν καιρώ οικονομικής κρίσης το παραβλέπουμε... Επίσης, για τους ίδιους λόγους, αντί για γαρίδες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα μπαστουνάκια απομίμησης καβουριού.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.