Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρίδες Ινδίας


13
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Το ινδικό μίγμα μπαχαρικών garam masala που θα χρησιμοποιήσουμε πωλείται και έτοιμο, αλλά μπορεί να φτιαχτεί και στο σπίτι με τη δοσολογία που ακολουθεί. Αυτή είναι μία από τις πολλές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την οποία προτιμώ γιατί είναι αρκετά απλή.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 16 γαρίδες μεγάλες
  • 4 ξυλάκια για σουβλάκι για να περάσουμε τις γαρίδες
  • garam masala
  • κάρυ
  • αλάτι
Συστατικά για το garam masala

Όλα τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι σε μορφή σκόνης για να βοηθηθούμε στο μέτρημα. Οι ποσότητες γράφονται σε μεζούρες, συμβολίζονται με "μ" και επιλέγουμε τη μεζούρα που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, π.χ. κουταλιές της σούπας, του γλυκού κτλ.
  • 6 μ κόλιανδρο
  • 6 μ κάρδαμο (κακουλέ)
  • 4 μ κύμινο
  • 2 μ πιπέρι
  • 2 μ μοσχοκάρυδο
  • 2 μ κανέλα
  • 2 μ γαρίφαλο
  • 1 μ δαφνόφυλλο
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο στη ράχη τους και τις τηγανίζουμε για πολύ λίγο σε δυνατή φωτιά.

Τις περνάμε ανά τέσσερις στα ξυλάκια για σουβλάκια και τις πασπαλίζουμε με garam masala, κάρυ και αλάτι στις ποσότητες που επιθυμούμε.

Απλώνουμε μια λαδόκολα στο ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρουμε με ρύζι.

(Για να μην "αρπάξουν" τα ξυλάκια στο γκριλ, τα βυθίζουμε στο νερό για μία ώρα πριν το ψήσιμο).

Σχόλια

User Photo sofiabalat sofiabalat
2011-02-18 14:00:45
εξαιρετικη συνταγη.τις μισες τις μαγειρεψα οπως περιγραφεις και στις αλλες μισες πρόσθεσα μπεικον......η γευση διαφορετικη ,αλλα πολυ καλη
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-02-18 13:59:55
Αν έχεις μύλο μπαχαρικών, είτε ηλεκτρικό, είτε χειροκίνητο, ρίξε μέσα μια χούφτα δαφνόφυλλα, κάνε τα σκόνη και μέτρα μια μεζούρα.
User Photo linmak88 linmak88
2011-02-18 13:53:09
1 μ δαφνόφυλλο;;;;;;;; Τι να κάνουμε με το δαφνόφυλλο - να το πολτοποιήσουμε ή το βάζουμε ολόκληρο στο μίγμα για μυρωδιά;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-17 16:12:25
Τα λόγια είναι περιττά...Όπως όλες ανεξαιρέτως οι συνταγές σου κι αυτή είναι εξαιρετική!
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2011-02-17 10:41:51
Να πω την αλήθεια δεν το συνηθίζω γιατί δε μ' αρέσει να μπερδεύω και πολύ τα πράγματα. Όταν θέλω ινδικό, το προτιμώ όσο πιο γνήσιο γίνεται. Το ίδιο και με όλες τις κουζίνες. Δοκίμασέ το όμως. Μπορεί και να είναι ωραίο.
User Photo sofiabalat sofiabalat
2011-02-17 08:55:54
αν τις τυλιξουμε με μπεικον,θα αλλοιωθει η γευση τους?
User Photo natnat natnat
2011-02-16 23:59:37
yummmm!! Μου μυρίζει νοστιμιά :D
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-16 20:25:56
Τέλειο φαίνεται! Ανυπομονώ να το φτιάξω!! Οσο για το tip για τα ξυλάκια... τι να πω... δεν παίζεσαι!
User Photo mima mima
2011-02-16 19:03:29
Εκτός από πρόβατο θα μπορούσα να είμαι και θαλασσινό σε κάποια άλλη ζωή γιατί τρώω τα πάντα από τη θάλασσα. τι να ήμουν άραγε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.