- 16 γαρίδες μεγάλες
- 4 ξυλάκια για σουβλάκι για να περάσουμε τις γαρίδες
- garam masala
- κάρυ
- αλάτι
Συστατικά για το garam masalaΌλα τα μπαχαρικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι σε μορφή σκόνης για να βοηθηθούμε στο μέτρημα. Οι ποσότητες γράφονται σε μεζούρες, συμβολίζονται με "μ" και επιλέγουμε τη μεζούρα που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε, π.χ. κουταλιές της σούπας, του γλυκού κτλ.
- 6 μ κόλιανδρο
- 6 μ κάρδαμο (κακουλέ)
- 4 μ κύμινο
- 2 μ πιπέρι
- 2 μ μοσχοκάρυδο
- 2 μ κανέλα
- 2 μ γαρίφαλο
- 1 μ δαφνόφυλλο
2011-02-18 14:00:45
εξαιρετικη συνταγη.τις μισες τις μαγειρεψα οπως περιγραφεις και στις αλλες μισες πρόσθεσα μπεικον......η γευση διαφορετικη ,αλλα πολυ καλη
2011-02-18 13:59:55
Αν έχεις μύλο μπαχαρικών, είτε ηλεκτρικό, είτε χειροκίνητο, ρίξε μέσα μια χούφτα δαφνόφυλλα, κάνε τα σκόνη και μέτρα μια μεζούρα.
2011-02-18 13:53:09
1 μ δαφνόφυλλο;;;;;;;; Τι να κάνουμε με το δαφνόφυλλο - να το πολτοποιήσουμε ή το βάζουμε ολόκληρο στο μίγμα για μυρωδιά;
2011-02-17 16:12:25
Τα λόγια είναι περιττά...Όπως όλες ανεξαιρέτως οι συνταγές σου κι αυτή είναι εξαιρετική!
2011-02-17 10:41:51
Να πω την αλήθεια δεν το συνηθίζω γιατί δε μ' αρέσει να μπερδεύω και πολύ τα πράγματα. Όταν θέλω ινδικό, το προτιμώ όσο πιο γνήσιο γίνεται. Το ίδιο και με όλες τις κουζίνες. Δοκίμασέ το όμως. Μπορεί και να είναι ωραίο.
2011-02-17 08:55:54
αν τις τυλιξουμε με μπεικον,θα αλλοιωθει η γευση τους?
2011-02-16 23:59:37
yummmm!! Μου μυρίζει νοστιμιά :D
2011-02-16 20:25:56
Τέλειο φαίνεται! Ανυπομονώ να το φτιάξω!! Οσο για το tip για τα ξυλάκια... τι να πω... δεν παίζεσαι!
2011-02-16 19:03:29
Εκτός από πρόβατο θα μπορούσα να είμαι και θαλασσινό σε κάποια άλλη ζωή γιατί τρώω τα πάντα από τη θάλασσα. τι να ήμουν άραγε;