Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαρδούμπες με άντερα


8
0


Μερίδες: εξαρτάται
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo panselin panselin
Πολύ πιο ελαφρύ από τη γαρδούμπα με τη συκωταριά και τα νεφρά, αλλά εξίσου νόστιμο!
Ετικέτες:Πάσχα, άντερα, μεζές Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό άντερα αρνίσια
λάδι
ρίγανη
χυμό λεμονιού
Πλένουμε καλά τα άντερα μέσα έξω και τα ζεματάμε ελαφρά.
Πλέκουμε τα άντερα σε μακριές χοντρές πλεξίδες και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με λάδι, ρίγανη, αλατοπίπερο και λίγο χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200' μέχρι να ροδοψηθούν και από τις 2 πλευρές.

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-03-19 23:38:51
Αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσεις.Εγώ δε μπορώ να φανταστώ το βράδυ της Ανάστασης χωρίς αυτή τη μαγειρίτσα!
User Photo panselin panselin
2010-03-19 22:58:17
Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ με σάλτσα ντομάτας, ντιμη

Παραλλαγή συνταγής

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-03-19 22:42:57
Εμείς στη Ζάκυνθο τα έντερα που αναφέρεις τα κάνουμε με σάλτσα τομάτας μαζί με συκωταριά ως μαγειρίτσα.Άλλοι τα αυγοκόβουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι τα πλέκουμε σε μέγεθος γαρδούμπας.Είναι τέλεια!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.