Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαμοπίλαφο (Κρήτη)


6
0


Μερίδες: αρκετεs
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo asproula asproula
Δοκιμαστε το εινε τελειοοο...!!!!!!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ρύζι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κούπα ρύζι καρολίνα
3 κούπες ζωμό κρέατος
χυμό 1 ½ λεμονιού
αλάτι
Για το γαμοπίλαφο χρειαζόμαστε ζωμό κρέατος. Ο ζωμός αυτός προέρχεται συνήθως από γίδα βραστή και ετοιμάζεται ως εξής.

Βάζουμε το κρέας να βράζει και πετάμε το πρώτο νερό. Στη συνέχεια, το βράζουμε σε καθαρό νερό μαζί με ένα κρεμμύδι και καρότο και αλατοπιπερώνουμε . Όταν το κρέας είναι έτοιμο, κρατάμε το ζωμό για το γαμοπίλαφο. Αν ο ζωμός είναι πολύ λιπαρός τον αραιώνουμε με λίγο νεράκι.

Για μια κούπα ρύζι χρειαζόμαστε τρεις κούπες ζωμό κρέατος. Το βάζουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις, 5-8 λεπτά περίπου και κλείνουμε το μάτι, στην κάμερα! Σκεπάζουμε το ρύζι με μια πετσέτα και το αφήνουμε πάνω στο μάτι για να ρουφήξει τα υγρά του. Η διαδικασία αυτή παίρνει περίπου 10 λεπτά. Το κοιτάμε περιστασιακά, ώσπου να γίνει σπυρωτό.

Σερβίρουμε σε ρηχό πιατάκι μαζί με λίγη γίδα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.