Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαμοπίλαφο


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo kristi kristi
Αυτό το πιλάφι το έφαγα σε ένα γάμο στην Κρήτη και οι κρητικοί μου είπαν πως το λένε γαμοπίλαφο. Είναι πολύ γευστικό και μπορεί κανείς να το φάει και σκέτο.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό κρέας (ζυγούρι, αρνί ή κότα χωριάτικη)
  • 1 φλυτζάνι ρύζι Καρολίνα
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (τύπου Κερκύρας)
  • Αλάτι
  • Βάζουμε το κρέας σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσει. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 φλυτζάνια ζωμό και το αλάτι και το βάζουμε να πάρει βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ρύζι και το αφήνουμε να βράσει. Όταν μισοψηθεί το ρύζι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τέλος, όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα καίμε το βούτυρο καλά σε ένα τηγανάκι και το ρίχνουμε στο ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε με μία πετσέτα.

  • Το κρέας μπορούμε να το φτιάξουμε κοκκινιστό, ή ψητό της κατσαρόλας και να συνοδέψουμε με το ρύζι.

Σχόλια

User Photo ADAM ADAM
2009-08-07 12:30:53
Καλά αυτό το πιλάφι είναι τέλειο!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.