Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλοπούλα στο φούρνο με μέλι


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo sofiabalat sofiabalat
Γαλοπουλα στο φουρνο με μελι και πατατες
Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Γαλοπούλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 φιλετα γαλοπουλας
3 κουτ σουπας μελι
1 λεμονι κομμενο σε φετες
10 ελιες καλαμων
σκελιδες σκορδο (οσες θελουμε και αντεχουμε)
4 φυλλα δαφνης
ελαιολαδο
χυμο απο ενα λεμονι
ψιλοκομμενη  πρασινη πιπερια
ενα μικρο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
πιπερι,εστραγκον,μπαχαρι και αλατι 
λιγο αλευρι
λιγα καροτα κατεψυγμενα
αλευρωνουμε τα φιλετα γαλοπουλας και σε μια κατσαρολα μετριου μεγεθους τα τοποθετουμε μαζι με το λαδι,τη δαφνη ,τις φετες του λεμονιου και το σκορδο(.Για να γινει πιο ελαφρυ και να μην ειναι βαρια η μυρωδια του σκορδου ,που ισως σε καποιους δεν αρεσει,μπορουμε να χρησιμοποιησουμε σκονη σκορδου,η οποια δινει αρωμα αλλα δεν ειναι τοσο βαρια.)Γυριζουμε το κρεας να ροδισει και απο τις δυο πλευρες για 10 περιπου λεπτα.Βαζουμε σε ενα ταψακι τα φιλετα γαλοπουλας και τ΄αλειφουμε με το μελι και απο τις δυο πλευρες.Καθαριζουμε τις πατατες και τις τοποθετουμε στο ταψι.Στην κατσαρολα που ροδισαμε τη γαλοπουλα,αφου αφαιρεσουμε τις φετες λεμονιου και τα φυλλα δαφνης,ριχνουμε το κρεμμυδι και την πιπερια το πιπερι,εστραγκον ,τα καροτακια,το μπαχαρι και τις ελιες(για να μην ειναι πολυ αλμυρες πριν τις προσθεσουμε βγαζουμε τα κουκουτσια και τις βαζουμε για 10 λεπτα σε ενα μπωλ με νερο.)τ΄αφηνουμε για πεντε  λεπτα και κατεβαζουμε απο την φωτια .Αν στο διαστημα αυτο χρειαζεται λιγο λαδι προσθετουμε.Ριχνουμε τη σαλτσα πανω στα φιλετα και τις πατάτες και τα βαζουμε στο φουρνο για περιπου σαραντα λεπτα ή μεχρι να μαλακωσει η γαλοπουλα.Λιγο πριν σβησουμε το φουρνο,ριχνουμε το χυμο λεμονιου.Σερβιρουμε ριχνοντας απο πανω λιγη ξυνομυζηθρα τριμμενη.Η μυζηθρα " απαλυνει"τη γευση του μελιου που ισως καποιους να τους ξενιζει.
Ταιριαζει θαυμασια μ΄ενα  κρασί PINOT GRIGIO ή με FRASCATI

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.