Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλλικό Brownie Σοκολάτας


10
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo natnat natnat
Μ' αυτό το γλυκό νιώθεις τη σοκολάτα να σου πλημμυρίζει τον ουρανίσκο!
Ετικέτες:γλυκό, σοκολάτα, brownies, fondant au chocolat Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπράουνις
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 250γρ κουβερτούρα
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά (απ΄τα δύο μόνο τον κρόκο)
Για το γαρνίρισμα :
  • 4 μεγάλα, λεπτά και τραγανά cookies
  • Λίγη επιπλέον σάλτσα σοκολάτας (επομένως υπολογίζουμε να έχουμε λίγη παραπάνω κρέμα και κουβερτούρα)
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι. Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια σε ένα μπολ. Βάζουμε τους δύο κρόκους και τα δύο αυγά σε ένα άλλο μπολ. Τα αυγά τα ανακατεύουμε με την άχνη. Προθερμαίνουμε το φούρνο. Ρίχνουμε στη σοκολάτα την κρέμα και τα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας καλά. Αλευροβουτυρώνουμε ελάχιστα μια αποσπόμενη φόρμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25'. Στο μεταξύ στο κατσαρολάκι που βράσαμε την κρέμα, όσο είναι ζεστό προσθέτουμε λίγη ακόμα πετώντας κομμάτια κουβερτούρας μέσα ώστε να κάνουμε τη σάλτσα για τη γαρνιτούρα. Όταν είναι έτοιμο το brownie βγάζουμε το αποσπόμενο κομμάτι της φόρμας και γαρνίρουμε ρίχνοντας στο κέντρο τη σάλτσα σοκολάτας καθώς και τα cookies χοντροσπασμένα. Καλή απόλαυση!

Σχόλια

User Photo natnat natnat
2012-01-16 10:41:26
Καλημέρα :) Καθόλου βλακεία, αλλά όχι δεν έχει.. Και μέσα όταν ψήνεται πρέπει να είναι υγρό-νωπό για αυτό και ψήνεται λίγη ώρα ;)
User Photo apapsa apapsa
2012-01-15 18:50:23
Να ρωτήσω μια βλακεία; Αλεύρι δεν έχει;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.