Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλλικό σουφλέ με ψωμί


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Μίνα Μίνα
Επειδή στην Ελλάδα τα έχουμε μπερδέψει λίγο.. σουφλέ σημαίνει φουσκώνω οπότε η γνήσια γαλλική συνταγή ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ σε πυρεξάκι αλλά σε γυάλινη βαθιά φόρμα ειδική για σουφλέ. Οποιαδήποτε άλλη συνταγή με αναφορά σε σουφλέ δεν είναι σουφλέ αλλά γκρατινέ...
Μάλιστα για να είμαστε σίγουροι ότι δε θα μας χυθεί έξω κατά το φούσκωμα φτιάχνουμε ένα χάρτινο στεφάνι γύρω στο χείλος το οποίο το πιάνουμε με συρραπτικό... Το σουφλέ όσο πιο φουσκωμένο τόσο πιο επιτυχημένο είναι!
Ετικέτες:αυγά, γάλα, σουφλέ, αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αυγά - Γαλακτοκομικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/2 κιλό ψωμί
2, 1/2 φλυτζάνια γάλα
4 αυγά και ένα ασπράδι
300 γρ. κίτρινο τυρί (κατά προτίμηση ρεγκάτο και γκούντα μισό μισό)
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το μουλιάζουμε στο φρέσκο γάλα για μια ώρα.

Οταν ποτίσει καλά το δουλεύουμε με το πηρούνι για να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε στο χυλό το τριμμένο τυρί, το μισό βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο (ελάχιστο...μια ψιλή πρέζα).

Χτυπάμε τους κρόκους και τους προσθέτουμε στο μείγμα.

Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μεταλικό κατά προτίμηση σκεύος ή γυάλινο μέχρι να γίνουν μαρέγκα η οποία να στέκεται! (προσοχή: να μην υπάρχει ίχνος κρόκου στη μαρέγκα μας γιατί δε θα δέσει!!!)

Προσθέτουμε την μαρέγκα μας στο χυλό ανακατεύοντας με ΠΟΛΥ ΑΠΑΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ προσπαθώντας να φέρουμε τα πάνω κάτω και αφήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30-40'.

Το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό όταν το δείτε να φουσκώνει και να ξεχειλίζει αν δεν έχετε βάλει το χαρτί "σούστα" γύρω από το χείλος.

Σερβίρεται ΜΟΝΟ ζεστό και με λευκό κρασί...


Σχόλια

User Photo NantiaK NantiaK
2013-10-08 16:00:53
Έχεις πολύ δίκιο!! Όντως το σουφλέ στο πυρέξ δεν είναι σωστό... Εγώ πάντως το προτιμώ με ψωμί του τοστ, και συγκεκριμένα με τόστιμο γιατί γίνεται πιο αφράτο και γευστικό! ;)
User Photo marilu marilu
2011-03-11 12:53:56
πολύ καλές οι συμβουλές σου για το σουφλέ!!!μπράβο!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.