- 6-7 Φύλλα κρούστας (εκτός και αν μπορείτε να ανοίξετε εσείς φύλλο)
Για την γέμιση:
- 1 λίτρο γάλα
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ζάχαρη όση θέλετε ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλετε να γίνει
- λίγο αλάτι
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σκόνη
- κανέλα για πασπάλισμα
|
- Χτυπάω το γάλα με το αλεύρι, την βανίλια και προσθέτω όση ζάχαρη θέλω ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλω να γίνει η κρέμα.
- Τα βράζω όλα μαζί μέχρι να πήξουν και να γίνουν κρέμα και αφού το κατεβάσω ,χτυπάω ένα αυγό και το προσθέτω μέσα.
- Λαδώνω ένα ταψί, βάζω τα φύλα κρούστας και τα λαδώνω και αυτά και αφήνω τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί.
- Απλώνω την κρέμα πάνω στα φύλλα ομοιόμορφα
- Χτυπάω το δεύτερο αυγό και το απλώνω ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα
- Διπλώνω τυλιχτά τις άκρες που προεξέχουν σαν ρολό μέσα στο ταψί
- Πασπαλίζω με κανέλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα
|