Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλατόπιτα της γιαγιάς Ζωγραφιώς


3
0


Μερίδες: 12-16
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo kelahdini kelahdini
Τη συνταγη αυτη την εκανε η γιαγια μου στο φούρνο της  ξυλοσομπας.

Η συνταγη ειναι γραμμενη την ωρα που την εφτιαχνε γιατί η ιδια την εκανε με το «μάτι» όπως έλεγε.
Όσο για το αλευρι η γιαγια το περιγραψε ως 5-6 ζαροχούφτια δηλ. ζαρωμένες χούφτες
Έτσι έπαιρνε το αλεύρι απο το δοχείο που το φύλαγε.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό γάλα
5 ολόκληρα αυγα
2 φλ. τσαγιου ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή βανίλλια
λίγο αλάτι
5-6 μεγάλες κουταλιές αλεύρι
Χτυπάμε πρώτα τα αυγά ολόκληρα στο μίξερ ή με το σύρμα.
Η γιαγιά μου το έκανε απλά με ενα μεγάλο πηρούνι.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη. το μισό γάλα και το αλεύρι.
Συνεχίζουμε με το ξύσμα το αλάτι και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
Στη συνεχεια προσθετουμαι το υπολοιπο γαλα.


Βάζουμε το μίγμα σε αλευρωμένο ταψάκι 30 εκατ διαμέτρο.

Το γλυκό στο φούρνο την ώρα που θα ψήνεται θα φουσκώσει αρκετά (λόγω των αυγών).
Η θερμοκρασία του φούρνου θα πρέπει να είναι 180 βαθμοί.

Καλή επιτυχία.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2013-03-13 14:55:03
Πολύ μου άρεσε το «ζαροχούφτια». Το άλλο μισό γάλα πότε το βάζουμε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.