Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλακτομπουρεκο θειας Χριστινας.


7
0


Μερίδες: Αναλογως τα κομματια
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo butterfly butterfly
Ειναι ενα πολυ αγαπημενο γλυκο που μου το εφιαχνε η αγαπημενη μου θεια απο μικρο παιδι.Θα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας!Ειναι ενα γαλακτομπουρεκο σε στυλ μπουρεκακια!
Ετικέτες:γλυκο, γαλακτομπουρεκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο
  • Εναμυσι ποτηρι ζαχαρη
  • 1 λιτρο φρεσκο γαλα
  • 3 αυγα
  • 5 βανιλιες
  • ξυσμα απο 1 λεμονι
  • 1 κιλο φυλλο κρουστας.
  • 1 βιταμ
  • Για το σιροπι:1 ξυλακι κανελα
  • 3 ποτηρια ζαχαρη
  • 2 ποτηρια νερο
  • Προετοιμαζουμε πρωτα τα φυλλα τα οποια τα κοβουμε στη μεση για να βγουνε ποιο πολλα,
  • Σε χαμηλη φωτια βαζουμε σε μια κατσαρολα το γαλα το σιμιγδαλι την ζαχαρη τις βανιλιες  και το ξυσμα.
  • Ανακατευουμε συνεχως για να μην μας κολλησει το μειγμα μας.Λιγο πριν μας πηξει το μειγμα μας τελειως το κατεβαζουμε απο την φωτια και αφου εχουμε ανακατεψει σε ενα πιατακι τα αυγα μας τα ριχνουμε μεσα και ανακατευουμε καλα μεχρι να δεσει καλα το μειγμα.
  • παιρνουμε ενα-ενα τα φυλλα και απλωνουμε απο λιγη κρεμα.
  • Απλωνομε στην ακρη του φυλλου απο τη μια πλευρα λιγο βουτυρο αφου το εχουμε λιωσει πρωτα.
  • Αρχιζουμε και τυλιγουμε μεχρι να ενωσουμε τη μια ακρη με την αλλη.
  • Αφου βουτυρωσουμε λιγο το ταψι μας αρχιζουμε να το γεμιζουμε με το υλικο μας.
  • Αλειφουμε με βουτυρο ολο το γαλακτομπουρεκο μας.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°c.Αναλογως το φουρνο μας.
  • Μολις παρει ενα χρυσαφι χρωμα το βγαζουμε απο το φουρνο.
  • Σε μια κατσαρολα ριχνουμε ολα τα υλικα για το σιροπι μας και το βραζουμε για 10 λεπτα.
  • Αφου εχει κρυωσει το γαλακτομπουρεκο το σιροπιαζουμε με το καυτο σιροπι απο τις ακρες προς τα μεσα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.