Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γαλακτομπούρεκο


8
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo persa persa
Η γεύση του... το άρωμά του....τα λόγια είναι περιτά
Ετικέτες:γλυκό, γάλα, φύλλο κρούστας Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 950 γρ. γάλα
  • 300 γρ, ζάχαρη
  • 250 γρ, σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 αυγά
  • 3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο (γάλακτος)
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • ½ κουτ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 500 γρ .φύλλο κρούστας
  • 150 γρ, βούτυρο φρέσκο (γάλακτος) για τα φύλλα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 400 γρ, ζάχαρη
  • 600 γρ, νερό
  • Φλούδες λεμονιού
  • 1 κουτ. γλ, χυμός λεμόνι

Σε κατσαρόλα βάζετε το γάλα να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια να πήξει(όχι πολύ για να μην γίνει πολύ σφιχτή η κρέμα). Βγάζετε από τη φωτιά, χτυπάτε σε μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το πορτοκάλι. Ρίχνετε σιγά-σιγά στο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνέχεια για να μην «κόψει» ή κάνει σβώλους. Ρίχνετε μέσα και το βούτυρο και ανακατεύετε να διαλυθεί.

Βουτυρώνετε στρογγυλό ή μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντας τα ανάμεσα. Ρίχνετε μέσα την κρέμα και διπλώνετε τα φύλλα που προεξέχουν. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα καλά ανάμεσα. Χαράζετε σε μπακλαβαδωτά σχήματα, πασπαλίζετε με λίγο νερό, αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ: Βράζετε ζάχαρη, νερό και φλούδες για 5 λεπτά, πετάτε τις φλούδες, ρίχνετε τον χυμό λεμόνι και βράζετε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Περιχύνετε με το σιρόπι το γαλακτομπούρεκο αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσει, κόβετε και σερβίρετε.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.