Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βanoffi pie


7
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 240 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Πολύ απλό, πολύ οικονομικό (5 - 7 ευρω), πάρα μα πάρα πολύ δροσερό και νόστιμο!
Ετικέτες:μπανόφι, banoffi, απλό, οικονομικό, εύκολο, δροσερό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Μπισκότα digestive (πράσινο πακέτο) 250γρ με 300γρ
Σκληρό βούτηρο 80γρ
3 - 4 μπανάνες
2 κονσέρβες (μικρές) ζαχαρούχο γάλα
κρέμα γάλακτος 35%
2 κ.σ. ζάχαρη άχν
1 σοκολάτα γάλακτος.
Βάζω μια βαθειά κατσαρόλα στο μάτι και αφήνω νερό να βράσει. ρίχνω μέσα τις κονσέρβες οπως είναι κλειστές. Φροντίζω το νερό να καλύπτει τη κονσέρβα για τις επόμενες 3 ώρες που θα τις αφήσω μέσα. το μάτι στο 2.5 (απο 1 - 3).
(με αυτό το τρόπο θα κάνουμε καραμέλα την ζάχαρη που θα καεί εσωτερικά και θα πήξει με το γάλα) 
Τρίβω μπισκότα στο multi. λιώνω το βουτηρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνω μέσα το τριμένο μπισκότο. ανακατεύω μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, προσθέτω για άρωμα ρούμι.
Βάζω ένα τσέρκι-φόρμα σε μια πιατέλα με επίπεδο πάτο. ρίχνω μέσα το μπισκότο και απλώνω-πιέζω με τον πάτο ενός ποτηριού το μίγμα να γίνει βάση. Το βάζω όπως είναι σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρας-αντιστάσεις  για 10 λεπτά να γίνει τραγανό.
Βγάζω τις κονσέρβες απο την φωτιά και αφήνω να κρυώσουν. τις ανοίγω και ρίχνω το μίγμα σε ένα μπολ. το ανακατεύω μένα κουτάλι να γίνει λίγο πιο ρευστό και απλώνω πάνω απο το κρύο πλέον μπισκότο. Κόβω λεπτές φέτες τις μπανάνες και τις βάζω πάνω απο την απλωμένη καραμέλα να απλωθούν παντού
Αφήνω ψυγείο να κρυώσει και να στερεοποιηθεί (για να μπορώ να βγάλω και το τσέρκι)
Τέλος και αφού έχει κρυώσει καλά απλώνω και την σαντιγύ. τέλος τρίβω από πάνω βροχιδών σοκολάτα γάλακτος.
Ετοιμο!!!!!!!!


Για την σαντιγύ: χτυπάω την κρέμα με την ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι η υφή της να είναι σαν γιαούρτι. λίγο ακόμα και θα κόψει. οπότε προσοχή.

Σχόλια

User Photo Carrie Carrie
2012-09-06 10:28:23
Καλημέρα!Θέλω να το φτιάξω για το Σάββατο για τα γενέθλια του καλού μου.Είναι προτιμότερο να το φτιάξω από αύριο για να το βάλω στο ψυγείο μία μέρα?Επίσης πόση ώρα θέλει κατάψυξη η βάση?
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-08-10 23:14:36
ουαου πολυ καλο??????
User Photo κλαρα κλαρα
2011-08-10 20:28:03
οταν το φτιαξω θα ανεβασω φωτο
User Photo Basilis26 Basilis26
2011-08-10 14:00:20
η ζάχαρη έχει γίνει κρέμα καραμέλα φαντάσου. θα δεις. αξίζει να το δοκιμάσεις.
User Photo κλαρα κλαρα
2011-08-10 13:53:30
δε γινετε πολυ γλυκο με το ζαχαρουχο?θα το δοκιμασω...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.