Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βουτήματα αμυγδάλου με επικάλυψη σοκολάτας


9
0


Μερίδες: αρκετά κομμάτια αναλόγως το μέγε
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Τι πιο τέλειο με ένα απογευματινό καφεδάκι μετά από μια κοπιαστική μέρα!!!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκο αυγού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ
1.Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη.
2.Προσθέτουμε τα άμύγδαλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, τον κρόκο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά.
3.Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπατ (τσέρκι) διάφορα σχέδια. Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα βουτήματα.
4.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου, στον αέρα, για 20 - 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
5.Αφήνουμε τα βουτήματα να κρυώσουν πολύ καλά.
6.Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ξύσμα, το λικέρ και το βιτάμ. Βουτάμε ένα ένα τα βουτήματα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σίτα ή μια λαδόκολλα μέχρι να στεροποιηθεί η σοκολάτα.

Σχόλια

User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-03-12 21:37:00
Δεν υπάρχει πρόβλημα rose αν θ'ελεις να αφαιρέσεις το λικέρ.Έτσι κι αλλιώς υπάρχει το ξύσμα πορτοκαλιού για το άρωμα.
User Photo rose rose
2010-03-12 12:33:31
ΝΤΙΜΗ θα μπορουσαμε να μην βαλουμε το λικερ στην επικαλυψη?
User Photo natasa natasa
2010-03-12 02:23:04
συμφωνω απολυτα sokolatoula...........
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-11 21:14:08
Αχ ΝΤΙΜΗ τι μας κάνεις με τις λιχουδιές σου! Το Πάσχα θα φορέσουμε σακί αν συνεχίσουμε έτσι.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.