Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βίδες (fussili) αρωματικές


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Μια γευστική αρχή με γεύσεις από την χώρα που με φιλοξενεί...
Ετικέτες:Ζυμαρικά, πεκορίνο, ντομάτες, σκόρδο, μαινατανός, ελιές, κρεμμύδι, λάδι Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γραμμάρια βίδες 
4 κουταλιές της σούπας λάδι 
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 
2-3 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένο (αν θέλετε) 
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες 
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας 
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο 
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη 
10 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι ψιλοκομμένες 
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
300 γραμμάρια πεκορίνο τριμμένο
- Βράζετε τις βίδες και τις σουρώνετε. 
- Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει το κρεμμύδι ένα ξανθό χρώμα. 
- Αν έχετε βάλει σκόρδο, το αφαιρείτε, ρίχνετε τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τις ελιές, και το αλάτι. 
- Τέλος, προσθέτετε τα χορταρικά και τη ρίγανη και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιεί τελείως τα υγρά. 
- Ανακατεύετε τις βίδες με τη σάλτσα, τις βάζετε σε μια πιατέλα και ρίχνετε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το πεκορίνο. 
- Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.