Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βίδες Τσίλι/Roquefort/Παρμεζάνας


6
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 3 '
Χρόνος ψησίματος: 7 '
User Photo coco coco
Βίδες με Roquefort
Ετικέτες:Βίδες, Roquefort, Καρύδια, ροκφόρ, παρμεζάνα, ζυμαρικά, Τσίλι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

- Βίδες (Fussilli)
- 100 γρ. τυρί Roquefort
- μια χούφτα τυρί Παρμεζάνα
- 3 ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Καρύδια
Ηταν μια συσκευασία Roquefort που με στραβοκοιτούσε από μεσα στο ψυγείο σήμερα και είπα να κάνω κάτι καινούριο, τελικά βγήκε καλό!

- Πρωτο πράγμα που έκανα ήταν να βάλω νερό να βράσει για τα μακαρόνια, λίγο από την βρύση λίγο από τον βραστήρα, μισογεμίζω ενα βαθύ πίατο με Βίδες (που φτάνει για μια φυσιολογική ατομική μερίδα) και αφήνω το νερο να βράζει.

- Πήρα ένα μπρίκι από αυτά που βράζουμε αυγά, ούτε πολύ μικρό ούτε μεγάλο, κανονικό, το γεμίζω σχεδόν με καυτό νερό από το βραστήρα και το κλείνω από πάνω με ένα μικρό μπολάκι. Μεσα στο μπολάκι βάζω το Roquefort και μια χούφτα τριμμένη παρμεζάνα σε στυλ bain-marie, εντωμεταξύ έχει βρασει το νερό στη κατσαρόλα, αλατίζω και πετάω μέσα τα μακαρόνια.. μεχρί να γύνουν τα μακαρόνια θα χει λιώσει το τυρί. (συνήθως βράζω τα μακαρόνια περίπου 7 λεπτά να γίνουν "al dente")

- Ενώ βράζουν όλα, παίρνω 3 μακρόστενα ντοματίνια και ένα ένα τα κόβω στην μέση κατά μήκος και μετά τρείς φορές κατά πλάτος, με άλλα λόγια τα κόβω σε μικρά κομμάτια. Κόβω μετά μια σκελίδα σκορδου σε πολύ λεπτές φέτες για να μπεί ωμό, μην είναι πολυ δυνατό. Ψιλοκόβω και λίγο φρέσκο τσίλι (αρκετά ώστε να μπορέσω να τφάω μόνος μου χωρίς να πρέπει να το μοιράσω με κάποιων). Τα βάζω όλα στο βαθύ πιατο.

- Το τυρί έλιωσε, το βγάζω, το χρώμα πράσινο να μοιάζει με πέστο, βίδες έβρασαν, τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα χωρίς να τα σουρώνω πολύ και τα βάζω στο μπολάκι με το λιωμένο τυρί για να πιούν τα υγρά. Μετά αδειάζω όλο το περιεχόμενο στο βαθύ πιάτο μαζι με την ντομάτα και σκόρδο, ανακατεύω.

- Τέλος, παίρνω μια χούφτα από καρύδια και τα σπάω μες στην παλάμη και τα ρίχνω από πάνω.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.