- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 120 γραμμ. τυρί ροκφόρ
- 3 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού σέλινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
- 1 πακέτο βίδες, 1/2 κιλό (από θέμα ντεκόρ είναι πιο όμορφες οι τρίχρωμες)
- αλάτι και άσπρο πιπέρι
|
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις βίδες με μπόλικο αλάτι, και τις στραγγίζουμε. Λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ανακατεύουμε με τις βίδες. Τις αφήνουμε σκεπασμένες με μία πετσέτα.
- Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε το σέλινο και το δυόσμο. Μόλις αρχίσουν να σοτάρονται σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού. Παίρνουν 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις δέσει η σάλτσα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι.
Καλή επιτυχία.
|
2011-11-07 17:41:35
Θα τα δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ το ροκφόρ αλλά θα βάλω λάδι αντί για βούτυρο.