Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βίδες με πορτοκάλι και ροκφόρ


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ADAM ADAM
Βίδες (τρικολόρε) με σάλτσα πορτοκαλιού και ροκφόρ. Πολύ πικάντικο αλλά τρομερό!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 120 γραμμ. τυρί ροκφόρ
  • 3 κουταλάκια του γλυκού (γεμάτα) ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σέλινο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού δυόσμο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
  • 1 πακέτο βίδες, 1/2 κιλό (από θέμα ντεκόρ είναι πιο όμορφες οι τρίχρωμες)
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις βίδες με μπόλικο αλάτι, και τις στραγγίζουμε. Λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ανακατεύουμε με τις βίδες. Τις αφήνουμε σκεπασμένες με μία πετσέτα.
  • Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε το σέλινο και το δυόσμο. Μόλις αρχίσουν να σοτάρονται σβήνουμε με το χυμό του πορτοκαλιού. Παίρνουν 1-2 βράσεις και προσθέτουμε το ροκφόρ τριμμένο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι.
Καλή επιτυχία.

Σχόλια

User Photo mima mima
2011-11-07 17:41:35
Θα τα δοκιμάσω γιατί μου αρέσει πολύ το ροκφόρ αλλά θα βάλω λάδι αντί για βούτυρο.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.