Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βάφλες


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo ADAM ADAM

Βάφλες για παγωτό, σαντιγύ, μερέντα, μαρμελάδα, γιαούρτι και ότι αρέσει στον καθένα

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 γραμμάρια αλεύρι μπλε
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας βανίλια
  • 150 γραμμαρια βιτάμ ή άλλη μαργαρίνη
  • 60 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
  • Λιώνουμε το βιτάμ και το ανακατεύουμε κι αυτό στο μείγμα του αλευριού.
  • Προσθέτουμε το γάλα και τέλος τα αυγά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνει ένας χυλός. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για μισή με μία ώρα να σταθεί.
  • Ζεσταίνουμε την βαφλιέρα, την αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε λίγο από το χυλό, όσο να καλύψει την κάτω επιφάνεια. Ψήνουμε τις βάφλες και τις σερβίρουμε με παγωτό ή φρούτα ή σαντιγύ κλπ.

Καλή επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.