Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βασιλόπιτα αστέρι


9
0


Μερίδες: ανάλογα
Χρόνος ετοιμασίας: 300 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ..παρόλα αυτά εύκολη βασιλόπιτα .
Ετικέτες:βασιλόπιτα, χριστούγεννα, πρωτοχρονιά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Ζύμη

200 ml γάλα
30 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακ. ξερή
100 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
1/2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ μαχλέπι και κακουλέ κοπανισμένα
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου κομμένο σε κομμάτια
500 γρ.αλεύρι robin hood κοσκινισμένο και λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

Γέμιση

100 γρ. βούτυρο λιωμένο
100 γρ. ζάχαρη καστανή
16 γρ. κανέλα

Για το άλειμμα

1 κρόκος αβγού που το χτυπάμε με 3 κ.σ νερό και 1 1/2 κ.γ ζάχαρη

1η φάση
Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό τη μαγιά ( προσοχή να μην καίει).Προσθέτουμε 150 γρ. απο το αλεύρι και κάνουμε έναν χυλό.Αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσει.Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αρωματικά και ανακατεύουμε .Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αν έχει ζέστη το βάζουμε στο ψυγείο ή αν ο καιρός είναι κρύος (κάτω απο 10 βαθμούς) στο μπαλκόνι για 4 εώς 36 ώρες.Απότις 4 ώρες και μετά είμαστε και έτοιμοι να περάσουμε στη
2η φάση
Στρώνουμε χαρτί ψησίματος. φτιάχνουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε στα 2.Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα κομμάτια.Ανοίγουμε το πρώτο κομμάτια σε κύκλο και του βάζουμε (αλοίφουμε)τη μισή γέμιση.Ανοίγουμε και το δέυτερο ζυμάρι μας και το βάζουμε επάνω στο πρώτο, άλλη μια στρώση γέμισης και ανοίγουμε το τρίτο.
Βάζουμε στο κέντρο ένα φλιτζανάκι του καφέ και κόβουμε ακτινωτά στα 16.Δύο δύο καμάτια μαζί τα περιστρέφουμε 3 φορές εναλλάσοντας τη φορά.Καρφώνουμε στην κάθε άκρη μια οδοντογλυφίδα.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί.Προθερμένουμε το φούρνο στους 230 με αέρα και ψήνουμε αφού το αλείψουμε με τον κρόκο-ζάχαρη-νερό στους 170 για περίπου 20 λεπτά.

Σχόλια

User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2013-01-09 16:34:47
Ευχαριστώ marilou...καλή χρονιά και σε σένα ...εύχομαι ότι καλύτερο !!
User Photo marilu marilu
2013-01-09 09:46:52
μπράβο!!!τέλεια συνταγή!!!! καλή χρονιά!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.