Χωρίζουμε τα αβγά. Ξύνουμε το λεμόνι και κρατάμε το ξύσμα στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια μια σφιχτή μαρέγκα. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε το κονιάκ, το ξύσμα. Ανακατεύουμε και μετά ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι ή σπάτουλα προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και τη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι Νο 30 και αδειάζουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μια ώρα περίπου (δοκιμάζουμε με το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό).
Βγάζουμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε στην πιατέλα που θα κόψουμε τη βασιλόπιτα.
Πλένουμε καλά το νόμισμα και το σκουπίζουμε. Το καρφώνουμε στη βασιλόπιτα και από πάνω πασπαλίζουμε με την άχνη.
Μπορούμε να γράψουμε τη χρονολογία με κακάο, με χρωματιστές καραμελίτσες, με λιωμένη κουβερτούρα με ό,τι μας αρέσει.
Καλή επιτυχία
2010-12-07 19:45:00
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!
2010-12-06 18:46:17
:)
2010-12-06 17:28:15
Άντε και καλές γιορτές!!!