Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Βαρένικα (ποντιακό φαγητό)


17
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana
Δεν είμαι Πόντια αλλά αυτό το φαγητό είναι υπέροχο και απορώ πώς δεν το έχει γράψει κανένας ως τώρα.
Ετικέτες:αλμυρο, βαρένικα, ζυμαρικά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (17 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κούπες αλεύρι
λίγο νερό
αλάτι

φέτα ή μυζήθρα


γιαούρτι
σκόρδο ανάλογα πόσο αντέχετε
φρέσκο βούτυρο
1. Κάνουμε ζύμη με το νερό το αλεύρι και το λάδι και ανοίγουμε φύλλα όχι μεγάλα.

2. Κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια με ένα ποτήρι, τα γεμίζουμε με φέτα η μυζήθρα και τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει για 10 λεπτά.

3. Αδειάζουμε σε πιατέλα κα περιχύνουμε με καφτό βούτυρο.

4. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τις λιωμένες σκελίδες σκόρδου και περιχύνουμε.

Σχόλια

User Photo k.t.k. k.t.k.
2011-02-12 20:19:11
ειναι τελεια!τα ξερω απο τη γιαγια μου που ηταν ποντια και τα τρωγαμε απο μικρα παιδια αλλα οσες φορες προσπαθησα να τα κανω,μου ανοιγαν!τωρα ομως που τα θυμηθηκα παλι θα τα ξαναπροσπαθησω!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-10 17:38:21
απλο και υπεροχο...πραγματι

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.