Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αχνιστά μύδια με κρασί (παραδοσιακή βέλγικη συνταγή)


5
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo persa persa

Η βελγική κουζίνα φημίζεται για δύο πράγματα, τις τηγανιτές πατάτες και τα μύδια. Η συνταγή είναι μια από τις παραδοσιακές συνταγές με τις οποίες μαγειρεύονται.

Ετικέτες:μύδια, κρασί Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όστρακα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλά μύδια με το κέλυφος

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά, κομμένα φέτες

1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1 πράσο, το λευκό μέρος ψιλοκομμένο σε φέτες

1 1/2-2 ποτήρια λευκό κρασί

2 κουταλιές βούτυρο

πιπερι(ανάλογα στα γούστα)

Πλένουμε, βουρτσίζουμε σε άφθονο νερό τα μύδια κα αφαιρούμε τις τριχούλες. Σε  βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ρίχνουμε τα αρωματικά και το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρασί και τα μύδια, ανακατεύουμε, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα αφήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν. Παραπάνω βράσιμο θα γίνουν σκληρά. Όταν είναι έτοιμα τα σερβίρουμε, αφαιρώντας όσα πιθανόν έμειναν κλειστά. Τρώγοντας τα μύδια, ο ζωμός τους τρώγεται με κουτάλι ως σούπα.

Συνοδεύονται με πατάτες τηγανιτές

                Ο παραδοσιακός βελγικός τρόπος σερβιρίσματος είναι σε ατομικά κατσαρολάκια.  Με πιρούνι τρώνε μόνο το πρώτο μύδι, έπειτα με το κέλυφός του, το χρησιμοποιούν για να αφαιρούν την ψίχα από τα επόμενα, "με το ένα τρως τα άλλα" όπως λένε.

Σχόλια

User Photo giotasamos giotasamos
2011-12-20 13:07:46
είναι πολύ νόστημα, έχω φάει στις Βρυξέλλες.
User Photo persa persa
2011-11-22 18:40:02
φυσικά και θα γίνει πιο νοστιμο, αλλά το σκόρδο το προσθέτουν σε άλλη συνταγή όπου βάζουν κρεμα γάλακτος, την οποία δεν την δοκίμασα και ούτε την ξέρω την συνταγή. Εδώ είναι όπως γίνεται εκεί, η γνήσια παραδοσιακή εκτέλεση
User Photo ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛ ΗΣ
2011-11-21 16:51:08
Εάν προσθέσεις και λίγο σκόρδο θα το κάνεις απίθανο

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.