Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αχλαδομηλόπιτα


7
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mima mima
Το είδα στην τηλεόραση και το έφτιαξα με μικρές παραλλαγές. Άρεσε σε όλους πάρα πολύ.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μεγάλα μήλα
2 αχλάδια
7-8 ξερά δαμάσκηνα
χυμό από 2 πορτοκάλια
3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλλα

Ζύμη

100 γρ. αλεύρι
50 γρ. ζάχαρη
75 γρ. βιτάμ (κρύο)
λίγη κανέλλα

1 ταψάκι 28 νούμερο
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβουμε τετραγωνάκια μέσα στο ταψί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα πορτοκάλια, την κανέλλα, τα δαμάσκηνα κομμένα κομματάκια και ανακατεύουμε καλά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε πάνω στη ζυγαριά μια λεκανίτσα και ζυγίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Με τα χέρια τρίβουμε τα υλικά να ενωθούν και να κάνουν σβολάκια (όπως στην φωτό 2). Τα σκορπίζουμε πάνω από τα αχλαδόμηλα (δεν πειράζει αν δεν σκεπαστούν καλά φωτο 3) και φουρνίζουμε για 40 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Αν έχουν κολλήσει κάποια κομματάκια στο ταψί τα μαζεύουμε με ένα κουτάλι.
Σερβίρουμε με παγωτό, με κρέμα, με σαντιγί, με ζάχαρη άχνη, με τριμμένο μπισκότο ή σχέτο ή όπως αλλιώς μας αρέσει.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.