Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αχιβαδούλες μπολονέζ


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 80 '
User Photo kika kika

Παχυντική αλλά πεντανόστιμη ! Δεν είναι βέβαια αυτό φαγητό λίγες ημέρες πριν τις παραλίες αλλά είναι τέλειο! Τη συνταγή μου έδωσε η φίλη μου Τέτα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

250 γραμμάρια χυμό ντομάτας

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 σφηνάκι σόγια σος

3 καρότα τριμμένα

μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

μια πρέζα ζάχαρη, πιπέρι

5 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

500 γραμμάρια αχιβαδούλες ή ό,τι ζυμαρικό θέλουμε

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να "γυαλίσει", προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι του κρέατος και να ασπρίσει κάπως ο κιμάς. Ρίχνουμε την σόγια σος συνέχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα, τον άνηθο, τη ζάχαρη, το πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για μια ώρα. Αλάτι δεν χρειάζεται η συνταγή γιατί μας καλύπτουν η σόγια σος και η παρμεζάνα. Ένα τεταρτάκι πριν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα.

Βράζουμε al dente τα ζυμαρικά και σερβίρουμε

ΤΙΡ: Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά όπως πένες, βίδες, για να "κρατάνε" τη σάλτσα, γι' αυτό νομίζω πως οι ειδικά οι αχιβαδούλες είναι ιδανικές. Στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε διάφορα είδη ζυμαρικών κατάλληλων για τη αυτή συνταγούλα!

Σχόλια

User Photo maira maira
2010-04-20 19:38:16
η πρότασή σου είναι για μια θεσπέσια μακαρονάδα που ξεφεύγει κάπως από τα συνηθισμένα είσαι πολύ μπροστά!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-05-31 11:14:21
Μια "γεμάτη" μπολονέζ! Μου έκανε εντύπωση (θετική) που βάζεις και σόγια σός.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.