Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα


8
0


Μερίδες: 7
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo teri teri
Αφράτο ψωμάκι μαργαρίτα, κατάλληλο και για σάντουϊτσ.
Ετικέτες:αλμυρό, ψωμί, ζύμη Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/5 κουταλιά της σούπας μαγιά σκόνη
  • 1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    1. Λιώνουμε από το προηγούμενο βράδυ τη ½ κουταλιά μαγιά με το ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και λίγο αλεύρι, ώστε να φτιάξουμε έναν πηχτό χυλό που θα χρησιμεύσει για προζύμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να γίνει.
    2. Σε μπολ ρίχνουμε το προζύμι μας, την υπόλοιπη μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.
    3. Ζυμώνουμε προσθέτοντας τόσο αλεύρι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.
    4. Όταν θα έχει η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη τότε προσθέτουμε λίγο – λίγο το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφήσει όλο.
    5. Βάζουμε τη ζύμη σε καθαρό μπολ που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να διπλασιαστεί.
    6. Όταν ετοιμαστεί το χωρίζουμε σε 7 ίσες μπαλίτσες.
    7. Τοποθετούμε στο κέντρο ενός λαδωμένου ταψιού την μια μπαλίτσα και γύρω της τοποθετούμε τις υπόλοιπες. Πιέζουμε ελαφρά.
    8. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ηλιόσπορους κ.α..
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C έως ότου ροδίσει. Περίπου 40λεπτά.

     

    Άν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο αλεύρι λίγη μαστίχα κοπανισμένη, ξύσμα από πορτοκάλι και περισσότερη ζάχαρη και γίνεται σαν γλυκό ψωμί. 

     

    Σχόλια

    Παραλλαγή συνταγής

    Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.